Apr 2, 2011

ANWAR TEKAD HALAU ORANG CINA DARI MALAYSIA!!

"Kalau Orang CINA tak terima saya sebagai Perdana Menteri, mereka boleh keluar dari Malaysia." Itu kenyataan balas Anwar Ibrahim pada tahun 1997 ketika memegang jawatan No. 2 Kerajaan Malaysia dalam perjumpaan tertutup bersama orang2 kanannya di dalam parti. Perjumpaan tersebut juga ada membincangkan strategi mendesak Tun Mahathir meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri pada ketika itu. Anwar berkata demikian setelah salah seorang orang kanannya memberitahu bahawa masih ada di kalangan masyarakat Cina tidak dapat menerima beliau sebagai pengganti Tun Mahathir bagi meneruskan jawatan No. 1 di dalam Kerajaan.
Ini salah 1 mainan politik Anwar yang dilihat seorang Pemimpin yang pandai mengubah dasar mengikut keperluan hanya kerana mahu memegang jawatan Perdana Menteri Malaysia. Semasa memegang jawatan TPM, beliau langsung tidak ambil peduli dengan sokongan dari masyarakat dari kalangan bangsa2 lain terutamanya CINA kerana merasakan beliau sudah cukup kuat dan mantap bersama2 dengan UMNO. Beliau juga tidak perlu terlalu taksub meraih undi dari masyarakat kedua terbesar di Negara ini kerana beliau terlalu yakin dengan sokongan Melayu.

Kini, Anwar mengubah dasar. Mengubah kerana insaf? Tidak sama sekali. Mengubah kerana beliau sedar, hanya bangsa CINA sajalah penentu masa depan beliau untuk kembali menggenggam kuasa Kerajaan Pusat. Adakah masyarakat CINA mahu terus menerus ditipu oleh manusia ini? ANWAR IBRAHIM sememangnya bijak berkata2, janji2 yang dicurahkan membuat rakyat terpukau. Namun hakikatnya, beliau hanya mahukan jawatan No. 1 Negara. Kerana ianya pelengkap kepada beliau untuk mengaut harta penyelewengan, selain memperkukuhkan pengaruh jahat beliau di peringkat Antarabangsa.

1 comments:

Anonymous said...

Akan ada masyarakat CINA mahu terus menerus ditipu oleh manusia ini, kerana mereka (masy. Cina) dah bersedia. Bersedia dengan rahsia yang sedang digenggam dalam tangan, yang boleh digunakan ke atas manusia itu kelak, menyebabkan manusia itu tak dapat buat ape?

Powered by Blogger.