Apr 2, 2011

'AKU BAKAL B'GELAR RAJA PAS'.. MAT SABU MINTA PETUA AZMIN ALI!!

MAT SABU kelihatan tekad semakin kemaruk untuk merampas jawatan No. 2 dalam Parti PAS apabila secara tiba2 terdapat pula sokongan dari beberapa PAS Kawasan walaupun tempoh kempen belum lagi bermula secara rasmi. Melayu CinDia dikhabarkan Mat Sabu telah mengadakan pertemuan sulit bersama AZMIN ALI bagi berkongsi strategi yang diketengahkan Azmin dalam merampas kerusi Timbalan Presiden PKR sebelum ini. Azmin Ali kelihatan begitu kebal walaupun ada cubaan membongkar penyelewengan Ahli Parlimen Gombak itu oleh 2 pesaing beliau pada ketika itu, iaitu Zaid Ibrahim dan Mustafa Kamil Ayub. Azmin ternyata bukan sahaja berjaya mencantas kedua2 nya, malah Zaid Ibrahim bertindak beralah keluar parti manakala Mustafa Kamil Ayob pula berhadapan dengan masalah displin. Mat Sabu sedang mengatuk pelan untuk menggunapakai strategi Azmin Ali. Mat Sabu yang telah sekian lama berkecimpung di dalam arena politik begitu kagum dengan strategi Azmin sehinggakan mampu bersaing dengan Anwar Ibrahim. Pertemuan tersebut juga dilihat sebagai langkah permulaan rampasan kuasa PAS Pusat. Namun, timbul persoalan kesemua pihak di dalam Parti, Mat Sabu ini tergolong dalam Kumpulan Pro Ulama' atau Pro Erdogan? Mat Sabu ada strategi yang tersendiri. Jangan disangka hari ini beliau boleh berpeluk tubuh dengan anda, esok beliau akan mencincang di setiap tubuh anda. Itulah Mat Sabu. Hanya kemarukkan kuasa. Beliau kini sudah bersedia..


3 comments:

Anonymous said...

Bro,

Gambau ni macam dongeng hikayat SERONG MAHAWANGSA... jijik aku tengok! tak menokoh langsung jadi raja. Jadi raja lawak pun tak menokoh. Kau buang jelah gambau ni....... kesian mat sabun ni..

gafa88 said...

AKU DARI DULU MEMANG NAMPAK MAT SABU NI MAT SAPU.SEMUA DIA SAPU.BINI ORANG DIA SAPU,DUIT JAMAAH PAS,DIA SAPU.PULAKNYA KALAU DIA SAPU,NIK AZIZ BELA DIA HABIS HABISAN,LAGI LA KUAT DIA SAPU.

nazir said...

Kpada GR

1. Mat Sbu, MAhfuz hnaya pandai guna kata2 dlm ceramah.. Klau ita dgr betul2 sbnarnaya tidak ada point pun..

2. Aku pnh pegi ceramah dia.. ermm tak ubah mcm buat pelawak politik.. dan kalau org suka pun bukan isi yg dia sampai kan tapi sbb lawak dia ja..

3. GR aku rasa mcm tidak selesa kau kenakan pakai Agong kita tu kat rakyat biasa nak pulak kat org mcm mat sabu.

4. Ubah lah ekk

Powered by Blogger.