Mar 14, 2011

UBAT 'KUAT' ALASAN PEMIMPIN PAS TAK DAPAT KAWAL NAFSU!!

ZINA DAN KHALWAT!! Kedua2 tabiat ini kini tidak lagi asing bagi Pemimpin2 PAS di peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN). Bermula dengan pembongkaran mengenai ADUN Selising bergelar Ustaz bernama Saiful Bahri, diikuti pula dengan skandal ADUN Perupok yang telah berzina dengan adik angkatnya sendiri sebelum mendirikan rumah tangga. Kedua2 ADUN Kelantan ini dibongkar oleh Kumpulan Facebooker Nadi Rakyat yang terus berjuang bagi membuktikan kepada rakyat Malaysia akan perilaku PAS yang acap kali dijulang sebagai Pemimpin Islam. Terbaru, skandal Khalwat Pegawai ADUN Bukit Payung dari Terengganu yang juga merupakan pemimpin Dewan Pemuda PAS Terengganu. Ianya bukannya dibongkar hasil penyiasatan mana2 kumpulan, tetapi telah ditangkap penduduk2 sekitar dan telah dimaklumkan melalui Jabatan Agama Islam Terengganu sendiri. dalam keadaan yang amat memalukan. Gambaran Pemimpin berjiwa Islam PAS. 2 Pakej iaitu Khalwat dan Zina menjadi pertaruhan nafsu sarakah selain daripada sifat tamakkan kuasa. Ada di kalangan orang PAS yang menganggap ini semua disebabkan Promosi Ubat 'Kuat' yang sedang dipergiat dijual di kalangan penyokong2 PAS termasuklah pembelian secara online. Ubat Kuat pula yang dipersalahkan.
Melayu CinDia pasti, jika disiasat setiap Wakil Rakyat dan Pemimpin PAS, pasti ada yang melakukan kedua2 pakej ini. Akan tetapi, PAS tetap mempertahankan kesucian pemimpin2 sebegini yang dilaungkan sebagai Pewaris Rasullullah saw. Bagaimanakah PAS yang selama ini mencanang di seluruh pelusuk Negara bukan sekadar menjulang pemimpin2 yang diangkat dari PAS digelar Pewaris Rasullullah, sanggup menberi jaminan syurga dan diikhtiraf dalam membuat sebarang keputusan fatwa? Sudahlah dipuja pemimpin mereka, dihina dan dicerca Pemimpin2 UMNO sehingga mereka jijik apabila melihatnya.


Itulah yang diberi nama Manusia. Tidak lari dari melakukan kesilapan. Tidak dapat lari dari perbuatan yang lalai dan leka akan Allah. Namun, PAS tidak pernah mengatakan sedemikian kepada penyokong2 nya. PAS hanya mamukau sekemua totok2 PAS dengan laungan Allahu Akbar menjulang pemimpin2 mereka. Tidak kira di peringkat bawahan apatah lagi peringkat tertinggi.

ZINA dan KHALWAT yang dahulu dilabelkan kepada pemimpin UMNO dari Pemimpin2 PAS kini telah berpaling tadah kepada mereka. Mungkin inilah akibat dari penghinaan2 moral pemimpin UMNO dari PAS. Sehinggakan terlupa pemimpin mereka lebih kuat nafsu serakah.2 comments:

Maskinah Hj M Damairah said...

Kita ada kelas bimbingan kanak-kanak, jika perlu dan keadaan memaksa kita boleh ujudkan kelas bimbingan orang dewasa untuk subjek tertentu.

Anonymous said...

Apa khabar YB Saipul Bahri ADUN PAS Selising, Kelantan. Belum jadi Wakil Rakyat dulu demo ngaku yang demo kaki intai pasangan termasuk Tok ambo yang baru kahwin muda. Yang hebatnya lepas demo intai demo cerita balik kehebatan Tok ambo kepada ambo. baso bertuah. Tak heran pun kalau ditangkap basah dalam keretapi. So, lagi Tak gosok punggung ke Mak Su yang jual nasi di sebelah Sek. Keb. Bukit Jawa, Selising tu. Ini lah jenis wakil rakyat yang disenarai penghuni syurga oleh Tok Guru babuknya.

Powered by Blogger.