Mar 7, 2011

TIMBALAN MENTERI 'Y" AGEN ANWAR DALAM KERAJAAN??

Sebelum memulakan teguran membina ini, Melayu CinDia memohon maaf kepada pihak Kerajaan kerana terpaksa memberi pandangan membina ini demi kebaikan Kerajaan dalam menjana pembangunan Kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Tidak terlintas mahu mengugut, apatah lagi mahu menentang Kerajaan yang Melayu CinDia amat kagum, akan tetapi hanya mahu membersihkan kekotoran yang diperlakukan seorang Insan ini menyalahgunakan Misi 'Rakyat Diutamakan', Misi 'Transformasi Kerajaan' dengan kaedah serta pendekatan haluan kiri bertemakan 'New Politics'. Insan yang berjawatan TIMBALAN MENTERI "Y". Siapakah beliau?
Salah seorang ahli Kabinet Kerajaan Persekutuan yang pernah mengalirkan air mata atas dasar simpati terhadap Anwar Ibrahim setelah dihumban ke dalam penjara. Beliau juga merupakan antara individu yang bertanggungjawab mengurus, memperkuat, menjamin dan memperkasa Institut Pengajian Tinggi di Negara kita termasuklah membawa seruan dan dasar Kerajaan dalam membela mahasiswa Institut tersebut. Sewajarnya individu sebegini digelar sebagai Pejuang Mahasiswa.

Akan tetapi, beliau bukan pejuang MAHASISWA. Beliau adalah Pejuang PRO MAHASISWA!! Sebuah kumpulan berhaluan kiri di dalam sesebuah IPT yang pada asalnya untuk membela Mahasiswa, tetapi bertukar menjadi Sang Penderhaka Tegar Kerajaan. Kemenangan luar biasa Kumpulan Pro Mahasiswa menguasai Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dikatakan atas dasar pengaruh Timbalan Menteri Y ini. Adakah benar dakwaan bahawa beliau akan membawa apa yang disebut Anwar Ibrahim sebagai 'New Politics' dalam Kerajaan Malaysia? Nantikan kupalas selanjutnya selepas ini.

PS : Minta Maaf Datuk... Perjuangan ini demi mendukung Transformasi Politik. Bukannya Politik Baru bos.. Kerana Politik Baru hanya akan diketengahkan oleh Anwar Ibrahim..

4 comments:

Anonymous said...

pd pdngn aku, timb menteri tu mmg spy mr.y dlm bn. musuh dlm selimut.
macam zaid ibrahim dulu.
singkirkan segera!

DS Najib, buatlah rombakan kecil kabinet skrg...

Anonymous said...

adakah DS najib akan memmandang serius perkara ini?Ayuh sama-sama kita tunggu apakah tindakan bijak yang perlu DS buat.Apakah parasit seperti ini harus di biarkan dalam kepimpinan yang mengutamakan perpaduan rakyat.musuh dalam selimut perlu di hapuskan dulu.

AJAI62 said...

Assalam Bro

Dah agak dah..... Jenis jambu juga...wakakakaaa

PUU said...

bahaya bro kalau buang dia.. nanti dia masuk pakatan. rugi o.. dah la nak dekat pru13 ah nie.. pelan2 kayuh ler..

Powered by Blogger.