Mar 13, 2011

PKR SARAWAK HASUT KRISTIAN AGAR BENCI ISLAM!!

Akibat terlalu desak kepingan untuk memimpin Kerajaan Negeri, Pengerusi PKR Sarawak hari ini cuba mencetuskan ketegangan Agama di Negeri bumi Kenyalang itu apabila menggelar PM Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai anti Kristian kerana tindakan beliau yang kononnya menyekat penyebaran ajaran tersebut terhadap masyarakat di Sarawak. Baru bian turut mendakwa Pengerusi BN Malaysia itu telah mengawal ketat percetakan Kitab Bible dalam bentuk penterjemahan yang kononnya sengaja dilakukan agar Kristian tidak meneruskan dakwah di Negeri tersebut.
Kenyataan terbaru Baru Bian ini telah mencetuskan kekeliruan di kalangan rakyat Malaysia terutamanya masyarakat Sarawak dan boleh mengundang kebencian di kalangan masyarakat berbilang Agama dan Bangsa. Baru Bian dianggap sebagai pengkhianat Perpaduan Kaum kerana tidak merujuk terus kepada Perdana Menteri dan memilih untuk membuat Pertuduhan secara terbuka melalui kenyataan Media.

Siapa Baru Bian yang secara tiba2 diangkat sebagai Pemimpin No. 1 Sarawak walhal tidak sampai setahun bergelar Ahli PKR? Jangan mencabar semangat perpaduan di Negara ini. Melayu CinDia mendesak pihak bertanggungjawab menyiasat kenyataan Baru Bian ini. Dasar Pengkhianat Maruah Negara.0 comments:

Powered by Blogger.