Mar 29, 2011

PARTI KIAN JAHANAM.. USTAZ NASHA BONGKAR SKANDAL PAS!!

Ketika Parti2 politik tanah air sedang sibuk mengatur persiapan menjelang PRN Sarawak minggu hadapan, PAS pula mengambil pendekatan berbeza dengan perancangan rapi untuk berhadapan dengan Peperangan Politik Dalaman parti yang semakin panas. Lebih mengejutkan, belum ada sebarang pengumuman rasmi mengenai status Ustaz Nasharuddin Mat Isa untuk berundur dari jawatan Timbalan Presiden, masing2 yang kepingan sudah mula menawarkan diri, melobi sana sini bagi bertarung nyawa merampas jawatan tersebut.Ustaz Nasha menganggap ini merupakan Politik Baru yang telah meresap ke dalam Parti yang dinyatakan secara jelas menghina perjuangan Islam. Beliau yang sebelum ini acap kali dikatakan membawa jiwa UMNO ke dalam PAS, hari ini kelihatan sebaliknya. Politik cantas mencantas yang dikaitkan oleh UMNO kini 10 kali ganda lebih dahsyat apabila dilihat di dalam PAS. Pemimpin yang membawa budaya2 sebegini seperti Husam Musa dan Khalid Samad kelihatan seolah2 kelam kabut mencantas beliau tanpa rasa hormat terhadap pemimpin No.2 ini.

Adakah ini pegangan yang dijulang oleh PAS? Beliau mengenalpasti terdapat beberapa Pemimpin telah diasah sehingga tajam oleh Pemimpin Idola mereka di luar PAS sebelum disebarkan ke dalam Parti. Cara berpolitik ini bukan sekadar mencantas, malah ditikam sehingga 'mati' karier politik individu2 yang dilihat cuba menggagalkan strategi jahat masa depan. Pemimpin Idola mereka ini sememangnya bijak dalam budaya politik menikam bukan sahaja di kalangan musuh, malah sahabat sendiri ditarah lebih dahsyat.

Tidak mustahil bagi beliau akan ada gelaran Fir'aun2 kecil yang semakin gagah dan bongkak memberi arahan agar Puak PAS Pro Ulama' ditekan. Ustaz Hadi sebagai Presiden langsung tidak dibenarkan memberi liputan media2 cetak Pakatan kerana tidak mahu sebarang kenyataan menyeleweng. Media Disekat?


7 comments:

Anonymous said...

ada dia kata gitu ke sedara?

harun said...

ngapa kau takut ke? memang betul Hj Hadi ibarat tunggul kayu sahaja skrg ni.

Anonymous said...

ust nasha ni ahli parlimen bachok, kg aku.awang adek ksyagn kami pon kalah beb.pas menang aritu trus blah balik kedah ape kes???dato' awang yg terpaksa amik tugas beliau mjaga Bachok.(m'ikut kt parents aku ler).so inike pmimpin ISLAM.maybe tuan guru kesian nk buang die kot.xtaula ade ke x cnts mncantas ni.hny Allah yg Maha tahu.Kami syg tuan guru nik aziz & Dato' Awang=)

eXception said...

Salam kunjungan, ini adalah guide untuk elakkan blog diserang penggodam:
Bagaimana Mengelakkan Blog Kena Godam

Anonymous said...

Dalam Islam tidak dibolehkan kita berebut jawatan. Bahkan bertanding untuk berebut jawatan bukanlah imej Islam melainkan bimej Syaitan. Oleh kerana PAS tidak bercirikan Parti Islam sebenar ( dibaca Parti yang hanya memperdagangkan Jenama Islam sebagai hak mutlak) dan menjadikan Syaitan sebagai rakannya maka gejala seperti ini tidaklah menghairankan umat Islam keseluruhannya.

Anonymous said...

hanya 5 kerusi di sarawak?
mana negera/negeri Islam? mana hudud?
nampak sgt pas cuma jadi anjing dap je

Anonymous said...

Bukan anjing DAPig tapi PAS jadi babi untuk diratah DAPig.

Powered by Blogger.