Mar 17, 2011

NURUL IZZAH MASIH B'HUBUNG DENGAN ZAID IBRAHIM??

NURUL IZZAH telah menimbulkan kontroversi apabila beliau dikatakan masih berhubung dengan bekas Calon Timbalam Presiden PKR pilihannya, Datuk Zaid Ibrahim. Perkara ini telah menjadi bualan mulut beberapa Pegawai Datuk Seri Anwar yang seringkali mendengar perbualan telefon Ahli Parlimen Lembah Pantai itu dengan Pengasas Parti KITA. Nurul Izzah yang sebelum ini nyaris2 bertanding bagi jawatan No. 2 PKR berundur dan mengambil keputusan untuk bersaing jawatan Naib Presiden bagi memberi laluan kepada Datuk Zaid Ibrahim. Persoalannya, apakah agenda sebenar yang sedang diatur oleh Puteri Reformasi itu?

Nurul Izzah dikatakan ada membincangkan soal pembahagian kerusi Parlimen bagi PRU13 bagi mematikan terus karier politik Ahli2 Parlimen Pro Azmin Ali yang telah memperdagangkan wang untuk menang besar dalam Pemilihan Parti yang lalu. Nurul Izzah dikatakan akan memberi dana khas kepada Zaid Ibrahim mewakili Parti KITA agar bertanding di kerusi2 Parlimen yang dicalonkan kepada orang2 Azmin. Beliau juga kelihatan berang dengan tindakan ayahnya Anwar Ibrahim yang telah membiarkan Azmin Ali menguruskan hal pembahagian kerusi Parlimen termasuklah meletakkan calon2 bagi setiap kerusi Parlimen.

Nurul Izzah dikatakan akan menggunakan Zaid Ibrahim bagi merancang secara sulit agar setiap pemimpin2 yang menyokong Azmin Ali akan tewas akibat perpecahan undi dengan Parti KITA. Beliau juga akan memberikan maklumat terkini mengenai pembahagian kerusi yang telahpun diperbincangkan bersama DAP dan PAS yang diwakili oleh Azmin Ali. Dalam perbualan telefon tersebut ada juga mengatakan bahawa Nurul Izzah sedia memberikan dana khas kepada Parti KITA bagi menggerakkan kempen di setiap Parlimen yang disasarkan Azmin untuk diletakkan orang2 nya.

Jika benarlah apa yang diperkatakan Pegawai2 Datuk Seri Anwar, ini telah membuktikan bahawa Nurul Izzah telah bersedia untuk menggantikan ayahnya pada bila2 masa sekiranya Kes Liwat ini tidak berpihak kepada Anwar Ibrahim. Beliau lebih rela bergadai nyawa, namun melepaskan Azmin Ali memimpin parti tidak sama sekali. Terfikir juga, dari mana Nurul Izzah mendapat dana2 yang sebegitu banyak untuk disalurkan kepada Zaid Ibrahim?


2 comments:

vulcan933 said...

dia tiap2 malam kerja kat brichfield,dibawah jejatas monorail.hahahaa.....laku masih bro...

sejahtera39 said...

gua berkenan tengok nombor dua tu...
awanjijah tanya azmin...

"aljuburri adan dengan hang malam tadi?" azmin jawab...

"tak ada.. malam dulu dia ckp, malam tadi giliran wanjijah.. hang jgn pegi cari laen pulak masa aku takda"..balas wanjijah...

"dengan sapa pulaklah lagi dia buat perangai.. coba hang call anak nasotion tanya org tua ada gengan dia ke"...azmin jawab.."ok, kak"...

izzah menjeling menyampah tengok maktiri dia...

Powered by Blogger.