Mar 9, 2011

KHALID GAGAP DAKWA MASIH XBOLEH TERIMA PRINSIP SULTAN SELANGOR!!

MB Selangor, Khalid Gagap hari ini telah membuat pengakuan bahawa beliau masih lagi tidak dapat menerima salah 1 perkara yang telah mendapat perkenan Sultan Selangor yang menonjolkan prinsip Baginda, iaitu perlantikan SUK Selangor, Datuk Khusrin. Beliau mendakwa, ini kerana Datuk Khusrin terlalu drastik dan beliau tidak suka bekerja dengan individu yang bukan pilihannya. Khalid Gagap juga telah mempersoalkan kembali kewajaran seorang yang dilihat berpihak kepada Kerajaan Persekutuan pimpinan BN boleh diangkat malah diperkenan pula memegang jawatan penting Kerajaan Negeri tawanan sebuah parti yang menentang BN.
Dalam temubual bersama sebuah portal terkenal, Khalid Gagap juga sebenarnya telahpun menyenaraikan beberapa nama pilihan beliau bagi menduduki takhta jawatan SUK Negeri pimpinannya. Akan tetapi, terpaksalah menerima Datuk Khusrin setelah diberi amaran oleh Sultan Selangor. Beliau bukan sahaja tidak layak mendesak diri untuk menerima SUK yang baru itu, malah merasakan Datuk Khusrin akan tertekan dengan kerjaya barunya itu kerana menerima tawaran tersebut bertuankan individu yang tidak suka bekerja dengan orang yang tidak dikenali iaitu Khalid Gagap.

Khalid Gagap juga telah diasak dengan beberapa soalan yang memakan dirinya semula termasuklah tindakan beliau yang mempersoalkan perlantikan yang diperkenan oleh Sultan Selangor. Lantas beliau terdiam seketika lalu mendakwa tidak ada mana2 individu di dunia ini sebenarnya yang layak memilih seseorang yang berjawatan penting di dalam Kerajaan sesebuah Negeri/Negara melainkan individu yang dipilih sendiri oleh rakyat jelata.

Namun, Khalid Gagap menganggap mungkin sudah tiba masanya beliau mesti mencuba untuk menerima kenyataan bahawa Selangor kini merupakan sasaran penting buat BN untuk kembali merampas kuasa Kerajaan Negeri. Khalid Gagap akan sentiasa memastikan bahawa ianya hanya sekadar fantasi BN semata2.2 comments:

Anonymous said...

memang la khusrin ni dicipta SUK selangor untuk mengkucar kacirkan kerajaan selangor bwh PR..

itu aja...

tgk aje la di Kelantan, JPP diwujudkan utk mengkucar kacirkan pentadbiran kerajaan PAS kelantan...

JPP kelantan tak ke mana pun, cuma yg "buncit perut" adalah pemimpin umno kelantan sendri...

jahat umno nih!!!

ajai62 said...

Assalam Bro

Dh kalau penderhaka mana boleh kerja dengan Sultan. Abis tu nak letak SUK yang sama waktu dengan dia supaya senang puak pembangkang ni balun harta rakyat. Yang kat kelantan tu pasal MB dia tak tahu nak memerintah. 20 tahun dia buat apa? Cuma kafirkan orang lain aje ke atau makan gaji buta?

Powered by Blogger.