Mar 9, 2011

HADIAH VALENTINE'S DAY ANWAR BUAT SAIFUDDIN ABDULLAH!!





 
 
Di sebalik perwatakan seorang Pemimpin UMNO bernama Saifuddin Abdullah, ada terselit di naluri batinnya memuja Penderhaka Bangsa, Anwar Ibrahim. Lagak sombong mempertahan tindakan beliau melambung Kumpulan Pro Mahasiswa IPTA ternyata salah 1 bukti jelas ada agenda tersembunyi menjatuhkan Kerajaan. Melayu CinDia tertarik dengan 1 'hadiah' istimewa yang beliau perolehi daripada Anwar Ibrahim. Bukan seluar, apatah lagi seluar dalam, tetapi Tali Leher.





Tali leher MCKK yang dipakai oleh Timbalan Menteri Pengajian Tinggi dikatakan sebagai tanda simpati buat Anwar yang dipenjarakan. Kempen mengenakan tali leher ini telah diarahkan secara sulit kepada mana2 pemimpin UMNO yang menyokong Diktator PKR ini. Ramai yang tidak mengetahui akan tagline ini. Jika ada yang tahu sekalipun, sekali dipandang tidak ada yang menyambut seruan kempen ini.




Akan tetapi, dalam terlepas pandang, terkantoi juga seorang ahli Kabinet bernama Saifuddin. Beliau menyahut seruan protes dan simpati terhadap Anwar. Tali leher ini dikenakan pada 1 hari yang ditetapkan seperti yang diarahkan.




Tidak disangka, masih ada totok Anwar di dalam UMNO. Sebelum ini ramai yang mengsyaki beberapa Pemimpin UMNO yang masih setia pada Anwar termasuklah Datuk Seri Dr. Zahid Hamidi. Akan tetapi, sasaran tidak menjadi. Bukan Zahid Hamidi yang masih setia pada UMNO. Rupa2 nya Saifuddin Abdullah.

Apa yang kita mampu lakukan? Hanya Perdana Menteri kita, Datuk Seri Najib Tun Razak yang layak menyiasat perkara ini.

1MALAYSIA...


52 comments:

vulcan933 said...

dia partner anwar main side B

Anonymous said...

Tak maluke pakai tie MCKK. Macam nak bagitau dunia yg dia menyokong budaya gay. Suapa tak tahu yg budak MCKK ni majority kaki main bontot.

Anonymous said...

Betul ke anwar ni dari MCKK.. kalau macam tu betul lah kaki bontot.. siapa kat malaysia ni tak tahu yang MCKK ni kaki bontot.. dulu, kini dan selamanya..

Budak MRSM..

Anonymous said...

apa mende la engko...pantas berprasangka buruk...ini lah ajaran umno...sikit2 tak kena di hati mrk, cepat2 fitnah burukkan walau org sndiri!!!

saifuddin nak soong nuar ke, ko peduli apa? mngkin saifudin lg tahu bhw selama ini umno memang jahat pd nuar dan dia seorg yg berprinsip...

kan negara malaya ini demokrasi..suka dia lah nak sokong nuar!!!

bodo...!!

Anonymous said...

Hi bodo.. memang lah negara demokrasi.. tapi kalau tak mendukung prinsip BN, jadi janganlah duduk dalam BN.. Itu namanya musuh dalam selimut atau tikam belakang.. itu bukan demokrasi.. kalau demokrasi, kalau ada prinsip dll, kalau dah tak mendukung prinsip BN, maka eloklah keluar dari BN dengan hormatnya.. macamlah ahli parlimen / ADUN PKR yang keluar parti jadi ahli bebas.. itukan lebih baik dari jadi musih dalam selimut.. tapi betul ke yang saifuddin ni musuh dalam selimut yang menikam dari belakang..

pandai..

Anonymous said...

pandai tapi bodoo!!!

ye la tuh!! ko merengek je la kata cam tu..ko sapa? presiden umno? MT umno? Timb Presdn Umno? Naib Prsdn umno? yg nak halau Saifudin?

ko sapa? kok yer terer sgt pegi lah cakap kat saifudin tu spy dia berambus dr umno/bn dan jwtn Timb Mentri Pend Tinggi tuh...pegi la..

itu namanya saifudin menjunjung prisip demokrasi tulen yg tiada langsung dlm jiwa penipu umno...!!

nasib baik lah masih ada org mcm saifudin...

jgn lupa pegi jumpa saifudin tau! pegi kata ke dia, pergi berambus!!

bodo!!

Anonymous said...

diorg mmg pakai tie mckk setiap hari rabu kn?

Reeza Redzuan said...

Saya pohon agar nama MCKK tidak terlibat. Untuk pengetahuan, tie MCKK dipakai oleh oldboys setiap hari Rabu dan itu merupakan budaya. Tiada kene mengena dengan menyokong Anwar. Banyak lagi bekas pelajar MCKK yang menyokong setia kerajaan. Jika pelajar MCKK membaca artikel ini, tak mustahil awalnya pro-Kerajaan buleh bertukar arah, terutama keyakinan mereka dipersoal hanya semata2 seorang yang bernama Anwar berasal dari MCKK.

rakyat MAALAYSIA yg prihatin said...

berfikir sebelum berkata-kata,,
pertuturan seseorang melambangkan attitude sebenar mereka,,,
setahu saya,,bukan bekas pelajar mckk sahaja yg memakai tali leher mereka sendiri pada hari2 tertentu...
bekas pelajar sekolah yg lain juga ada apa....
propaganda memecahbelahkan rakyat seperti ini harus dielakkan sebenarnya.,,,hal seperti inilah yg melambangkan tahap mentaliti seseorang,,sama ada tinggi terhormat atau sebaliknya...sekian,,,yg baik dtg dari-Nya,,yg kurang dr saya...sama2lah kita memikirkannya

Anonymous said...

kalau x tau pasal budaya dan tradisi mckk tolong la senyap...benda ni pun nak jadikan isu ke...

Anonymous said...

tolong ok. rabu is our day as bekas budak MCKK pakai tie kitorang.tak kiralah kau UMNO atau PKR. itu soal budaya kami ,tiada kena mengena dgn fahaman politik

Hamba Allah yang tak percaya fitnah politik said...

Hai, jeles lettew tak dapat masuk MCKK. Patutlah komen hentam je muahahaha. Peace :D

Amir Norman said...

Ni dikatakan bodoh, wahai penulis blog.. Kalau pakai tai yang sama, 2 dikira satu kepala ke? Dah they came from the same school, so let it be. Hentikan post propaganda murah. Sekian ~

Opah 0913 said...

Anda anti UMNO atau anti MCKK? Bagi saya, anda Anti Melayu sebenarnya. kerana anda mengaitkan dua perkara berbeza iaitu pemakaian tie MCKK dan 'sokongan Saifuddin kepada Anwar' tanpa berfikir bahawa secara logiknya tidak ada kaitan langsung. Ramai sedia maklum bahawa old boys MCKK akan memakai tie MCKK pada hari uang ditetapkan hampir sejak 70 tahun yang lalu. Sedangkan kes Anwar Ibrahim baru 5 tahun yang lalu. Nampaknya memang tuan, seor punya blog ini buta dengan fakta. Kerana bagi saya, anda tidak benci UMNO atau MCKK, tapi anda benci Melayu. Atau mungkin anda tidak puas hati Anwar Ibrahim, seorang tokoh terkenal dari MCKK, sedangkan anda seorang pembuat fitnah daripada hanya sebuah sekolah pondok di hulu dunia. Harap sedar. Sekian

Anonymous said...

penulis ini x tau kot old boys pakai tie hari rabu..bodoh sombong

Anonymous said...

It's a tradition for the MCKK old boys to wear that MCKK tie with proud on wednesday. Get your facts straight before posting this blog post. Don't simply make assumptions.

ZSZ said...

Ni la dia. Buat tuduhan tanpa siasatan yang terperinci. Reti nak main tuduh je. Kami tak rugilah kau nak kata camni pon. Sebab orang yang bijak lagi waras akan siasat dulu apa yang sebenar-benarnya.
I'm not afraid of you. And I'm proud to be part of MCKK. -0610510-

Bekas Pelajar Kolej MELAYU Kuala Kangsar said...

Sebagai org Melayu yg ada budi pekerti, saya sarankan Tuan memohon maaf secara terbuka dan menarik semula tohmahan ini.. Atau Tuan sanggup disaman malu oleh bekas-bekas pelajar MCKK? Salam..

Nik St.BUL-Azmi said...

Salam Tuan jika Tuan berugama Islam dan salam sejahtera jika tidak.

Blog Tuan masih hidup ke? Kalau ya, elok Tuan insaf dan bertaubat atas tuduhan yang Tuan buat dalam artikel ini.

Untuk tidak lagi mengotorkan keadaan, saya bersedia untuk berjumpa dengan Tuan agar tomohan Tuan terhadap pemakai tali lehir Murid Tua Malay College Kuala Kangsar (MCKK) tidak lagi berlaku.

Saya selaku pemegang amanah Malay College Old Boys Association (MCOBA) amat dukacita atas tomohan yang tidak benar ini. Walaupun artikel Tuan sudah dekat satu tahun berada di alam siber, namun ianya kerap kali di lemparkan terhadap kami tanpa asas.

Untuk mengelakkan lagi dari menambah dosa diantara kita, eloklah saya sarankan artikel ini dikeluarkan dari blog Tuan dan alam siber sepenuhnya dengan segera.

Presiden MCOBA, Tan Sri Megat Najmuddin dan saya sanggup bertemu dengan Tuan untuk memberi hakikat yang sebenar berkait pemakaian tali lehir MCOBA tiap tiap hari Rabu.

Sekian. Terima Kasih.

Salam sejahtera dari saya, seorang Islam berbangsa Melayu.

Yang benar,

Nik Ahmad Azmi bin Nik Md. Daud,
Email: nikazmi@gmail.com
H/P: +60193634033.

Anonymous said...

Jangan guna nama mckk kalau pasal politik antara kerajaan & pembangkanag. Dan jangan main tuduh kata budak2 mckk rata2 suka main bontot. Selidik dulu sebelum fitnah.

Anonymous said...

apa ke bangang kau penulis?

Anonymous said...

come on la penulis blog ni.. grow up skit.. kalo nk tulis satu2 artikel tu, cuba gunekan fakta yg btl.. jgn la buat bnde2 auta or fitnah.. harap penulis ni insaf la yek..

Anonymous said...

Hahaha.. So funny.. Writing without true facts.. Free je kene marah.. Because of your own stupidness..

Anonymous said...

hahahaha...bodoh nye blogger..kecik2 tanak mampus...dah besa buat fitnah menyusahkan org...otak tu letak kat kepale ye so then baru la ko boleh pikir and buat research dgn betul bfore nk posting sesuatu...ni letak kat tumit jer 24 jam...ish2..ade jugak makhluk mcm ni yer..

p/s: jeles ke tadapat masuk mckk mase dulu2? tu la..time pekse tu tanak buat btol2..kan ke dah jadi bodoh sampai ke sudah..hahahahaha

Menantu Makcik Kemut said...

Dear writer,

It is acknowledged that stupidity is not a crime. Pretending to be stupid is also not a criminal act.

However, the way you write this article just showed the beauty of nothingness in your cranium. In Bahasa Malaysia, we call it, "Otak Kosong".

It only shows and further strengthen the belief that "associating with umno will make the person bodoh gila-babi".

Tidak dinafikan, beberapa old boys MCKK juga bodoh gila-babi 'cam lahanat bila datang isim umnonya.

Tetapi sebodoh-bodoh mereka, tiada lah sampai mengaitkan tali-leher yang menyatukan pelajar2 mckk sejak lebih 70 tahun dahulu itu dengan tuduhan tidak berasas mahupun cuba memberi konotasi negatif terhadapnya.

The above article only confirms that you are an ultimate stupid-ass, real crass, confirmed imbecile, and perfect nincompoop.

A37 said...

hahah..bodo punya tuan blog..buta fakta,buta hati dan buta semuanya..inilah akibatnya,org laen menulis,dia pon nk menulis...bangang!

Anonymous said...

Apa yg saifuddin buat, x lebih drpd seorang menteri kabinet hendak mendengar isi hati rakyat.. Dan lagi, student2 tu semua dlm portfolio dia.. Apa salahnya dia pergi mendengar apa yg student2 tu ckp?

Saya sbg seorg penyokong umno, rasa duka cita dgn adanya blogger2 yg mcm awak.. Cuba jd blogger yg matang sikit

Satu lg, mcm tu, hishammudin, nazrey, shahrir samad dan budak2 koleq yg lain pon sokong anwar lah.. Sbb dorg pon pakai tie mckk pada hari "tertentu".. X gitu? Don't be stupid

Jd lah smart mcm kami yg smart
-from mckk-

aizul said...

Penulis blog ini sangat shallow/cetek pemikirannya.The world don't need this kind of people in the blogosphere.
It's better for you to stop blogging and focus kepada perkara-perkara yang lebih berfaedah..you have nothing valuable to contribute.

Anonymous said...

Ya Allah, lembutkan lah hati penulis ini untuk bertaubat. Hai penulis, tahukah engkau, Dosa memfitnah ni lagi besar drpd membunuh. Aku tahu kau dulu dengki nak masuk MCKK tp tak dapat, tak payahla nak sebarkan fitnah. Lagi kau tulis bende ni, lagi org benci kau. Macam mana Malaysia nak maju kalau ada seorang maam ni pun dh boleh lingkup

Anonymous said...

salam..nmpk je orgnye jahatkan..tpi komen maki2 jgak..aduh, ape bnde nih ha..klau hebat sgt, g msok MCKK dl la..=D

Anonymous said...

kalo blogger ni seorg pemuda/i, camne lah agknyr mse depan ngr..
go back to school again to gain knowledges and facts..then the way you speak, the way you write, the way you think will change and will be honoured and respected by other people.. not being mocked like this..
this is our responsible as Malaysian youngster to grow up not only physically, but also mentally to achieve Vision 2020.. please change your way of thinking and behaviour because our country will need more intellectual people in order to line up equal to the leading country like Japan etc..

Anonymous said...

take it down la bro.x pyah ckap dri segi poilitik la.dri segi agma pun klau kau fitnah2 org pun da dosa.lgi rmai org bca lgi brtmbah2 dosa kau.

Anonymous said...

Kesian ko ni bro..cetek...

Gadut said...

Salam tuan.. bekas pelajar MCKK akan memakai tie mereka pada setiap hari rabu baik mereka pro kerajaan mahupun pembangkang. entry blog tuan kali ini lebih kepada cakap2 dan khabar angin yg dari mana sumbernya Wallahualam. minta pihak tuan tidak melibatkan MCKK dlm isu pemakaian tie ini kerana itu adalah tradisi bekas pelajar. bukan semua bekas pelajar MCKK adalah pro pembangkang. entry tuan ini mungkin berjaya menggores hati bekas pelajar MCKK yg menyokong kuat kerajaan BN dan mungkin mampu membuatkan mereka berfikir sekali lagi untuk memangkah BN dalam Pilihanraya akan dtg.. jgn disebabkan manusia seperti tuan ini BN kehilangan undi, walaupun satu undi. satu undi itu amat penting. harap dipertimbangkan.

Anonymous said...

Ramainya penyokong Anwar dlm diam!!

http://bp2.blogger.com/_bgLNIHfIw_Y/SF3q9D1XRiI/AAAAAAAAAN4/_-x4kskUgcY/s1600-h/Raja+Nazrin-+DSHH.jpg

http://www.yayasantunrazak.org.my/imgahlilembaga/tunhanif.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_RT1gbrHxkCI/TQHvVpFAP0I/AAAAAAAAAhA/CUu6RLNMjXA/s1600/UMNO%2Bbastard%2BNazri%2BAziz%2Bglorifing%2BSPRM.jpg

http://srv.fotopages.com/2/19440876/Dato-Abd-Shahrir-Samad.jpg

Anonymous said...

kalau nak buat cerita tu, siasat dulu bro..jangan ingat ko tahu semua bende dalam dunia ni..pasal isu liwat, sekarang dah kite serahkan pada tuhan..kau x layak nak menghukum..kalau xbetul dah ke fitnah namanya..pasal tie sekolah pon ko nak kecoh amende..saya bangga saya budak MCKK..

Anonymous said...

kalau artikel ini pon blogger ni main serkap jarang jer tulis, tanpa usul periksa, ntah2 sume artikel kat blog ni pon tipu belake, motif: nak pengaruh owg sokong umno-bn

apa la luh, jelez ka ngan budak mc, blaja kasi tinggi sikit la blogger

Anonymous said...

Saya bekas pelajar mrsm tp saya tau student mckk pakai tie diorang setiap hari rabu sbg budaya mereka. Lgpon takde kaitan dgn Anwar, sblm anwar masuk mckk lg budaya ni ada. Are you saying raja nazrin, bekas agung n many more penyokong Anwar. Cetek pemikiran. Just saying.

Anonymous said...

haish,finally,i've got to found another stupid blogger like u..haha,using nothing instead of ur stupidness to crample person through ur short minded conclusion on saifuddin just because he's wearing MCKK tie,i dont deny that i'm from MCKK too,but now,i'm talking on behalf of him not to just protect him,but to defend other MCKK boys,i've becoming angry when some stupid people said that we,MC boys whether present or oldies 'sume main kaki bontot??!!'
_0705711_

Anonymous said...

dey blogger,

lu kecik kecik tak nak mampos, bila besar menyusahkan orang saja.

saja guna bahasa macam ni sebab bahasa bawahan yang macam ni saja yang kau faham.

Imbecile....

Anonymous said...

ada je yg pkai tie masing contoh nya RMC, tie colour ijau diorg tu..ada je yg pkai...yg dak MRSM kat tu kecoh wat pe, jeles ke, tie korg x de yg pkai..pkai msa skolah je..our tie, our pride..

Anonymous said...

penulis blog ni nampak cam hebat berpolitik tapi rasenye dia ni tak penah jejak pon bangunan parlimen. aku cadangkan penulis blog low class ni pegi bangunan parlimen pada hari rabu semasa parlimen bersidang dan observe brp ramai Ahli Parlimen yg memakai tie MCKK tak kira UMNO atau pembangkang termasuklah Hishamuddin Tun Hussein, Nazri Aziz, Shahrir Samad, Dr Hatta Ramli, Saifuddin Abdullah, Kamarul Bahrin, Johari, dsb. Budak-budak MCKK mmpunyai semangat camaraderie yg sangat tinggi. walaupon mereka berbeza ideologi politik, tp time Parlimen berhenti rehat ko akan nampak budak2 MCKK UMNO dan pembangkang dok minum teh tarik semeja dan borak mcm kawan baik. ko ingat aku tipu? sorry! aku BUDAK MCKK dan aku kdg2 diarahkan bertugas di Parlimen sbg pegawai kementerian so thats how i know. i speak from the truth, only the truth. tak mcm penulis blog ni yg masih kempunan smpai skang sbb tak dapat masuk MCKK masa skolah dulu. peace!

Anonymous said...

Ni siapa yg bayar kau nak jatuhkan datuk saifuddin? Kau balaci UMNO cawangan ulu mana? UMNO jenis apa kau ni? Buat malu parti la. Ni lah contoh mentaliti melayu tak fikir ke depan. Aku MALU ade blogger UMNO macam kau. Patutlah takde orang tak percaya blogger UMNO. Semuanya sebab ade contoh macam kau.
-Pemuda Seremban-

Diana said...

It saddens me to see someone like you have very little knowledge. And posting it for the whole world to see? Only shows that you have managed to bring your stupidity to be known globally.

Don't call yourself Gelombang Rakyat, because frankly we are ashamed that you actually exist in our country.
Don't drag the whole nation just because you have a personal vendetta towards an individual.

Senang cerita, sudah2 la tu. Dari tajuk pun dah nampak betapa tak matangnya artikel anda.

Anonymous said...

aku pun pakai tali leher MCKK, jadi aku pun sokong anwar ye??????
BBBBOOOODDDDDDOOOOOHHHHHHHHH!!!!!!!


anwar, worst man ever!!!!!!!

Syahid Shaharuddin said...

Pendangan yang menggerunkan. Harap penulis dapat menyambung persekolahannya.

Anonymous said...

kalau tak tahu budaya orang...jgn terus buat tuduhan...kami suka gaya sederhana yb saifuddin..tak perlu radikal mcm anu'war

Anonymous said...

apa ada pada pakaian-yang penting hati budi-kata dulang paku serpih-kata org. kita yang lebih-

Anonymous said...

Tumpang Tanya?alamat rumah Kat mane ea??
Hahaha. Blogger nie dlu skola ke x?
Panas perut Mak ko..cian Mak ko dpt anak cam Ko.





0505609

Anonymous said...

biar apa pun yg dipakai..terpulang pd hati masing2, nak sokong Nuar Berahim BIAAARKANN...Nk sokong Umno, BIARKANNNN....Kita yg hidup jgn dptkan dosa free yg org lain lakukan...

Bg saya Nuar Berahim adalah manusia yg paling teruk dimuka bumi ini.TERUK kerana kesalahan yg dilakukan dan TERUK kerana membiarkan kita sesama kita bergaduh/berpecah belah.

Org lain punyer pendpt, terpulanglah pd mereka.Kita manusia merdeka yg Allah SWT berikan akal dn fikiran.
Jgn tambahkan fitnah...yg rosak adalah kita bukan mereka.

Anonymous said...

hehehehe ... ape da ... check betl betul la .... main blasah je ... kan dah kene .... sent by Nokia 3310@pencawang Bahau, N9

Anonymous said...

ape kaitan pkai tie dgn anwar ni...mcoba old putra staroba memg ade tie masing2 utk dipakai setiap minggu...jgn merepek la...

Powered by Blogger.