Mar 8, 2011

HADI AWANG T'LEPAS CAKAP NIK AZIZ TUA NYANYUK!!

Tindakan Nik Aziz yang didakwa Pegawai Pejabat Menteri Besar Kelantan telah mengkritik kepimpinan Hadi Awang akhirnya sampai ke telinganya. Beberapa anggota Dewan Pemuda PAS Gombak yang juga merupakan rakan baik Melayu CinDia mendakwa Hadi Awang telah dimaklumkan mengenai hal tersebut. Beliau pada mulanya kelihatan tenang membisu seribu bahasa tanpa sebarang serangan balas. Akan tetapi, 1 perkara yang mengejutkan beberapa orang kanan beliau ketika Hadi Awang menjawab panggilan telefon dari seseorang yang enggan diberitahu, Hadi Awang terlepas kata dengan mengatakan "Orang tua kritik ana. Da nyanyuk la tu. Takpe, jazakallah buat orang tua tu. Ana terima dengan hati terbuka".
Walaupun tidak menyebut individu yang dikaitkan beliau sebagai 'nyanyuk', namun mereka amat yakin bahawa Hadi Awang menggunakan gelaran tersebut ditujukan kepada Nik Aziz. PAS yang sebelum ini menafikan terdapat masalah dalaman melibatkan kepimpinan Parti akhirnya terbongkar dan Pemimpin PAS telah menggunakan kebijaksanaan mengkritik seca

ra sulit dan memastikan pihak media tidak mengetahui akan perbincangan tersebut. Persoalannya, sampai bilakah rahsia yang terpendam ini mampu bertahan? Muktamar PAS pada tahun ini akan menjadi kayu pengukur perubahan besar kepimpinan PAS yang akan meneruskan misi parti itu di menjelang PRU13.

3 comments:

Sebanaku2u said...

http://sebanaku2u.blogspot.com/2011/03/jangannanti-demam-kang.html

mnorkembalak said...

Saya mohon izin copy artikel ini bro untuk saya tampal didahi pencacai-pencai dalam facebook..!bior mereka jalan melompat macam hantu Cina..

ajai62 said...

Assalam Bro

Sama aje mereka tu. Seorang nyanyuk dan seorang bacul. Yang bacul lagi teruk jadi Presiden Boneka takut dengan jelingan dan carutan Nik Aziz.

Powered by Blogger.