Mar 19, 2011

DEDAH - PELAN ANWAR ROMPAK WANG SARAWAK RM 7JUTA??

RAKYAT SARAWAK!! KAMEK MAU CERITA SAMA KITAK!! Bukti ini bakal berlaku di Sarawak jika kamu semua benarkan PEMBANGKANG menjajah Negeri Bumi Kenyalang. Bukti ini bukan sahaja akan menekan rakyat, malah Sultan sendiri yang tidak pernah masuk campur hal Ehwal Kerajaan Negeri murka dengan PKR. SELANGOR yang merupakan Negeri paling Maju dan Kaya di Semenanjung Malaysia, tidak sampai 3 tahun dijajah PAKATAN Pembangkang pimpinan PKR dan DAP, telah memusnahkan harta Rakyat Negeri itu. SULTAN Selangor sendiri sudah isytihar murka terhadap Kerajaan Milik Pembangkang. Satu2 nya ASET RAKYAT SELANGOR iaitu Yayasan Selangor telah mengalami Defisit Perbelanjaan berjumlah lebih dari RM7 JUTA!! Jumlah Defisit Perbelanjaan TERTINGGI dalam sejarah Kerajaan Negeri Selangor. Jangka masa paling pendek. 2 tahun sahaja. Tak termasuk lagi tahun ini. Ke mana belanja digunakan sehingga terlalu tinggi wang dikeluarkan? Ini wang rakyat Selangor. Sampaikan Sejarah baru telah berlaku di mana SULTAN Selangor terpaksa masuk campur urusan Kerajaan Negeri dan telah bertitah membatalkan hampir kesemua PROGRAM2 rasmi kerana SULTAN sendiri musykil perbelanjaan yang digunakan untuk program tersebut terlalu tinggi. Adakah pernah kita melihat Yang Di Pertua Negeri campur tangan soal Kerajaan Negeri Sarawak pimpinan Pehin Seri Taib Mahmood sepanjang pemerintahan di Bawah BN? Bayangkanlah jika PKR atau DAP mengepalai Kerajaan Sarawak. Berapa banyak wang rakyat Sarawak yang akan dibelanjakan? Negeri Selangor yang terkaya lagi termaju di Semenanjung ini menuju zaman kehancuran Rakyat. Adakah pengundi2 di Sarawak mahu lihat kesengsaraan berlipat ganda berlaku malah lama kelamaan merempat di Negeri sendiri?


4 comments:

Anonymous said...

BIASANYA YG ADA PELAN NAK MEROMPAK HARTA RAKYAT NI IALAH ORG YG DAH ADA KUASA MEMERINTAH JER...

TAKAT PEMBANGKANG, MANA ADA KUASA NAK MEROMPAK...LAIN LAH TAIB MAHMUD DAH 30 TH MEMERINTAH ENTAH2 BERBILION2 RM DUIT DAN HARTA DIA HASIL ROMPAKAN HARTA SARAWAK!!DENGAR2 ADA ROLLROYCE LG TU!!


LOGIK LA SKET...

NI DUN BARU KATA NAK BUBAR, NAJIB DAH BAGI RASUAH RM 250 JUTA KAT SARWAK...APA HAL?

Anonymous said...

Rasuah 250 juta?
Anon 1,bukan kah itu 'wang rakyat' yang sering dilaungkan oleh rakyat Malaysia,patut kembali kepada rakyat.
Apa kena mengena dengan rasuah?
Pembangkang tak ada kuasa nak merompak?
Tengok sendirilah kat Selangor.

Anonymous said...

orang jadi kaya dan negeri diurus baik & maju bermaksud kaya itu rezeki kurniaan Allah kerana amanah memajukan negeri


orang jadi kaya tapi negeri tungang langgang bermaksud perompak! penyamun! penyonglap!

Anonymous said...

anon 12:12

TU BUKAN RASUAH KER NAMANYA...BILA UMUM SAJA DUN BUBAR, CEPAT2 BAGI RM 250 JUTA...

LEPAS NI BERDERET2 DUIT RASUAH PILIHAN RAYA NAK MASUK SARAWAK JUTA2 RM SEMATA NAK KEMPEN BN...

BUKAN KAH ITU CARA PEROMPAK BUAT KERJA, ROMPAK BANYAK2, LPS TU DUIT ROMPAKAN TU GUNA BALIK BELI RAKYAT...YG TERTIPU RAKYAT BODOOO!!

CHITTTT!

Powered by Blogger.