Mar 2, 2011

DAP GANTI ALI RUSTAM JIKA PAKATAN TAWAN MELAKA!!

Ini adalah sasaran Pakatan jika berjaya menawan Melaka pada PRU13. Pakatan termasuklah PAS sendiri telah bersetuju untuk meletakkan Kuota kepada DAP bagi memimpin Negeri Melaka berjawatan Ketua Menteri. 1 kelainan... Buat pertama kalinya, Ketua Menteri Melaka meletakkan Ketua Menteri dari kalangan bukan Melayu. Mustahil? Tiada yang mustahil di dalam politik. Gambar di atas merupan calon dari DAP yang bakal memegeang jawatan No. 1 Kerajaan Negeri Melaka jika Pakatan menang pada PRU13.
Melaka bukan sebuah Negeri yang bersultan. Sama seperti Pulau Pinang, Sabah dan Sarawak. Kuasa Yang Di Pertuan Negeri lebih terhad jika dibandingkan dengan kausa Sultan. Maka, parti yang menang menguasai DUN Melaka mempunyai hak untuk meletakkan mana2 calon yang berkelayakan untuk diangkat memegang jawatan Ketua Menteri Melaka.

Ini bukanlah soal perkauman. Pihak Pembangkang akan membalas dengan mendakwa, salahkah jika meletakkan Cina mahupun India memegang jawatan No. 1 dalam sesebuah Negeri? DAP kita sedia maklum mempunyai agenda tersembunyi yang bukan sahaja membunuh Melayu, malah turut membunuh kaum2 lain. Masyarakat India dan Melayu di Pulau Pinang sendiri telah menjadi mangsa kekejaman DAP.

DAP sememangnya telah sekian lama mengimpikan Negeri Melaka.Rekod di dalam pembangkang dari dahulu lagi setakat ini, DAP sahaja yang berjaya menawan beberapa DUN di Melaka. Ayer Keroh adalah kerusi tradisi yang pernah diduduki beberapa pemimpin DAP termasuklah Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng. Maka, Pakatan telah membuat persetujuan melalui perjanjian bersama akan meletakkan pemimpin DAP sebagai bakal KM Melaka menggantikan Ali Rustam jika berjaya menawan Melaka. PAS juga tidak menghadapi sebarang masalah mengenai hal ini.

Merlimau adalah permulaan penguasaan idaman mereka terhadap Negeri Melaka. Adakah kita akan terus membiarkan Negeri Melaka terus rakus dikuasai Pakatan? Jangan mudah terperdaya dengan janji2 manis mereka. Kerana itu hanyalah racun berbisa yang akan memakan diri rakyat yang memilih mereka apatah lagi rakyat yang menentang mereka.

7 comments:

ajai62 said...

Assalam Bro

Itu pun kalau orang Melayu/Islam Melaka dan tak sayang Agama/Bangsa dan negara mereka. Jangan ikut macam Selangor menyesal tak sudah. Cuma nasib baik Ronnie Liu tak boleh jadi MB. Kalau tak S'porelah kita.

Anonymous said...

dulu pun Penang bagi kat Cina gak...apa mslhnya?

sabah pun bagi Yong Teck Lee dan Pairin?

sarawak pun punya timblan KM Cina jugak..

apa, umno lupa ker? memang umno mudah lupa....

kah..kah..kah...

Megat Alam Gempita said...

Lebih baik mengangkat pemimpin bukan Melayu yang tahu menghormati Melayu, Islam, Sultan dan segala keistimewaannya dari mengangkat pemimpin kafir harbi laknatullah yg sentiasa berusaha menjatuhkan maruah Melayu, Islam, Raja, Bahasa Melayu dan segala keistimewaan secara senyap atau sembunyi.

Adakah Lim Guan Eng cauvinist paling celaka di Pulau Pinang tu baik kepada melayu/islam selama ini? Adakah cauvinist-harbi komunis di Selangor tu lebih mulia tindakan mereka kepada Sultan, Islam dan Melayu?

Anonymous said...

....dan adakah Koh Tsu Koon baik bagi melayu penang?

melayu penang jd spt pelarian selama ini di PP...Guan Eng baru jer dua tahun kat PP...tapi Melayu Penang mcm pelarian sejak sekian lama, akibat sapa? Guan Eng atau Tsu Koon?

Anonymous said...

maka bodoh lah sesiapa yg dibutakan hatinya oleh Allah dari kebenaran.

Anonymous said...

kelemahan orang islam melayu sekarang ialah kerana dendam sanggup menyokong kafir dari menyokong sebangsa seagama

Anonymous said...

baiklah...lps ni jgn lah org2 melayu undi org2 kafir, baik MCA, MIC, SUPP, PPP, DAP, PKR...

kena batang hidung balik!!! baru tau!

apa..dlm MCA, MIC, SUPP, PPP dll tu sume islam ker?

bodoh!!

kalau org umno yg ngaku melayu/islam maka jgn lah undi keling, cina, dayak, keling yg bukan melayu/islam dm BN...


boleh ker? statement bodoh!!!

Powered by Blogger.