Mar 7, 2011

ANWAR RANCANG STRATEGI BUNUH HADI AWANG!!

Kekalahan berturut2 PAS bermula di Bagan Pinang, diikuti Galas, kemudian di Tenang. Akhir sekali kekalahan 2 DUN serentak di Kerdau dan Merlimau. Ini merupakan prestasi terburuk sebuah parti politik di Malaysia. Anwar kelihatan semakin gusar dengan ketidakstabilan politik PAS yang merupakan salah satu 'senjata' Anwar dalam menonjolkan keperibadian Islam beliau. Akan tetapi, seperti ada yang tidak kena dengan kekalahan ini. Anwar merasakan Pemimpin2 tertinggi PAS yang dikuasai Puak Pro Ulama' dalam keadaan selesa seolah2 tidak ada apa2 yang berlaku. Lantas, Anwar tekad. Dikatakan beliau sedang mengatur 1 perjumpaan sulit bersama Puak2 PAS Pro Erdogan pimpinan Husam Musa bagi memulakan Misi Mengguling Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dan Timbalannya, Nasharuddin Mat Isa.
Anwar bersama kuncu2 Pro Erdogan sedang merancang untuk mengangkat calon Presiden yang sealiran dengan misi beliau. Muktamar PAS pada tahun ini dijangka akan berlangsungnya Pemilihan Jawatan2 Tertinggi Parti.

Abdul Hadi Awang dan pengikut2 nya bukan sahaja memberi liabiliti buat 'Perjuangan 'PAS dalam gabungan Pakatan, malah seringkali mencetuskan kontroversi yang menggoncang prinsip Pakatan dan terjerumus untuk berbaik2 dengan parti UMNO. Ini jelas memberi isyarat bahawa Hadi Awang akan membawa rundingan untuk bekerjasama dengan UMNO di masa akan datang. Prinsip Hadi Awang dikatakan sealiran dengan Timbalan beliau. Maka, kedua2 nya mesti dilenyapkan serta merta dari jawatan masing2 pada Pemilihan PAS pada tahun ini.

Malah, baru2 ini Hadi Awang dikatakan telah mengarahkan Dr. Hasan Ali menganjurkan Konvensyen mengenai bangsa Melayu yang diadakan di Shah Alam. Ucapan Hadi Awang pada Konvensyen tersebut jelas cuba menghidu untuk duduk semeja dengan UMNO bagi memantapkan Bangsa Melayu yang dilihat Anwar tidak lagi releven untuk dibicarakan. Konvensyen tersebut juga telah membuat kaum Cina DAP dan PKR tertanya2 akan agenda tersembunyi PAS.

Anwar dijangka akan kerap menemui Husam Musa dalam masa terdekat ini bagi mencari menyusun jentera bagi menumbangkan Kepimpinan Tertinggi PAS.


2 comments:

Anonymous said...

Ostat dari Bersih kan dah tarbiah PAS supaya jadi lebih 'Demokratik' sebab sekarang ni PAS parti Isle tapi majoriti yang undi PAS orang cina!!

Anonymous said...

Husam Musa jaga sikit buntut tu sebelum di jolok oleh Jin-Gay.. Nanti jalan terkenkang kenkang baru tahu..

Powered by Blogger.