Mar 20, 2011

ANWAR PERNAH KATA SABAH MILIK FILIPINA!!

ANWAR PERNAH KATA PADA SAYA SABAH MILIK FILIPINA!! KITA AKAN SERAHKAN KEPADA BELIAU!!

Begitulah kenyataan salah seorang Jawankuasa Sayap Pertubuhan Bajau Sabah Bersatu (USBO). Ini diperkatakan beliau selepas menghadiri bagi menyokong Mesyuarat Agung Tahunan ke-21 Pertubuhan Bajau Sabah Bersatu di Kota Kinabalu semalam yang meluluskan usul untuk membuat permohonan parti tersebut menjadi salah satu Parti Komponen BN.

 Anwar kata beliau sememangnya ada merancang untuk membuat Perjanjian penyerahan beberapa Zon dan Daerah kepada Filipina kerana ianya akan memperkuat hubungan Malaysia dan Filipina seterusnya ASEAN yang melihat Malaysia sebuah Negara yang menjadi punca permasalahan dalam membuat sesuatu keputusan damai terutamanya ketika zaman Pemerintahan Mahathir.

Ini akan memberi kesan kelembapan jangka panjang terhadap pertumbuhan Ekonomi ASEAN yang menjadi perhatian Dunia.

Sehubungan itu, mesyuarat yang dirasmikan oleh Presiden Usbo, Datuk Seri Salleh Said Keruak, anitu meluluskan tambahan peruntukan Perlembagaan Usbo dengan memasukkan klausa baru Fasal 4 (H) berbunyi: "Usbo boleh menjadi memohon untuk menjadi ahli bersekutu kepada mana-mana pertubuhan berdaftar yang lain di Malaysia dengan syarat pertubuhan-pertubuhan tersebut mempunyai matlamat dan asas perjuangan yang sama atau hampir sama atau selaras dengannya."

Ini memberi tamparan hebat buat PKR pimpinan Anwar yang sebelum ini pernah membuat pengakuan bahawa USBO akan menimbang semula untuk bersama Pakatan pimpinannya. SYABAS USBO.!!

Serentak itu, Fasal 5.2 keahlian Usbo turut dipinda dengan membahagikan kepada dua jenis keahlian, iaitu ahli biasa dan bersekutu Keputusan itu dibuat susulan hasrat yang disuarakan oleh Salleh pada November tahun lalu, untuk pertubuhan berkenaan menjadi ahli gabungan BN susulan keputusan Dewan Tertinggi BN membuka keahlian terus daripada kalangan individu dan pertubuhan sebagai ahli bersekutu dan ahli gabungan.

Mesyuarat yang dihadiri perwakilan dari 20 cawangan dari seluruh negeri turut mengekalkan Salleh yang juga Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah, sebagai Presiden Usbo, bersama-sama tiga Timbalan Presiden, iaitu Tan Sri Pandikar Amin Haji Mulia, Datuk Amir Kahar Tun Mustapha dan Chandramata Haji Sinteh.

Bagi jawatan Naib Presiden, tiga penyandang kekal iaitu Haji Norzain Haji Tawi, Haji Mohamad Said Hinayat dan Abdul Rashid Alan, manakala seorang lagi adalah muka baru, iaitu Hj Mohd Akhir Tikok, menggantikan Datuk Yusof Amat Jamli. Dalam pada itu, mesyuarat turut meluluskan penubuhan sayap Pemuda dan Wanita dalam Usbo dengan memasukkan peruntukan baru dalam Fasal 10.4 (G). Sempena mesyuarat itu, semua Ahli Majlis Tertinggi (AMT) kekal termasuk tiga muka baru, iaitu Baharul Sawi (Kota Belud), Jamal Narubi (Papar) dan Mohd Maidin Haris (Beluran).

"Sebagai sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang menyokong dasar kerajaan BN, kita berharap penyertaan dalam gabungan ini dapat memberi sumbangan bermakna termasuk dalam merealisasikan konsep gagasan 1Malaysia yang menekankan aspek perpaduan nasional dan memelihara kepentingan rakyat," katanya.


5 comments:

Anonymous said...

Besok, jika ditakdirkan Anwar jd PM, org yg cakap tu akan kata " Itu semua saya tak kata, pemberita putar belit, saya sangup bersumpah mubahalah demi kebenaran.."


kah..kah..kah....

masa tu nanti taik Nuar pun sangggup dia makan mcm belacan...

macam-macam perangai org ni...


kua..kua...kua..kua..kua...

Anonymous said...

boleh ke dia jadi PM? bagi DNA dulu, kalau tak salah tentu org pilih dia, ini asyik nak lari je, macam takde telur, macam ni punya pengecut nak jadi PM ke? jadi pukemak bolehlah.

Anonymous said...

Nak serah DNA...?

UMNO pun takut nak serah bukti pendakwaan kpd Nuar walau Nuar desak berkali2, UMNO tak bagi pun!..tp skang tak malu nak minta DNA org plak....tak malu punya org!

rupa2nya byk lawak jenaka tak menjadi dlm lawak Liwat II ni patut lah tak bg bukti pendakwaan pd Nuar!!! sorok beb! sorok beb! rupanya terbongkar jugak !!!

ha..ha..ha.. hari2 anjing umno menyalak, melalak, meroyan, berarak....kelakau sungguh!!


ka..ka...ka..ka..

CUCUH said...

SIA PULA AKU PADA ANON9.48

PUNYALA KIPAS, SEDAR TAK TAK LAMA LAGI ALJUBS NAK MENGINAP DI ASTANA SG BULOH, MACAMANA HANG NAK JILAT LAGI

JILAT JUBOQ AJIS LA PULA, JUBOQ TUA MAU KA

Anonymous said...

CUCUH 10:02

Apa punya BODOH dan BAGHAL nya enko...

dah tau Aljuburi nak ke istana Sg Buluh nape susah2 demo minta DNA?

apa susah kata "Lelaki Y" ? cakap jer Nuar punya, kan selesai!!

kelakar sungguh nak buat thrill kunun, tp tak menjadik...

siapa sangka, Big Mama, Ezam, Mumtaz, Najib disebut2 olh Jude Pareira dlm mahkamah di mana JP jumpa mereka dulu...haa..kan dah terselak sikit2 tuh!!!

bodohnya anjing2 umno nih!!!

kuang..kuang..kuang!!!

Powered by Blogger.