Mar 15, 2011

ANWAR BONGKAR 'TERUNG' GOBALA BESAU!!

Begitu bangga Gobalakrishnan mengiyakan apa yang pernah Saifuddin Nasution katakan sewaktu menyampaikan ceramah di Lojing, Kelantan ... tanah yang dimiliki oleh ahli keluarga beliau. Namun itu semua kisah lama ... Gobalakrishnan kini menjadi sasaran dakwaan Saifuddin Nasution yang beliau mendapat pembiayaan membayar pajakan tanah tersebut sebanyak RM 1.4 juta.

Saifuddin Nasution ditugaskan untuk mencari 'scapegoat' bagi mengaburi mata juak juak PKR kemelut yahttp://www.blogger.com/img/blank.gifng melanda parti tersebut. Dan Gobalakrishnan ada lah calon yang sesuai uintuk dikaitkan dengan masalah rasuah setelah disingkiran dari Parti Khianat Rakyat. Tanah seluas 40 hektar di Lojing Kelantan dimiliki oleh Embun Megah Sdn Bhd, kepunyaan keluarga Gobalakrishnan ... bukan seperti yang didakwa oleh Saifuddin Nasution.
Gobalakrishnan turut mencabar Saifuddin Nasution tunjukkan bukti dan mengheret Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan SPRM untuk menyiasat keupayaan kewangannya. Nyata langkah Saifuddin Nasution semakin sumbang ... walaupun cuba menayangkan bayaran dua (2) cek bernilai RM 1,401,250.00 yang dikeluarkan oleh Embun Megah Sdn Bhd, kepunyaan keluarga Gobalakrishnan.

Inilah model 'NEW POLITICS' yang digunakan Anwar Ibrahim ... 'diversion' untuk menghalang kejatuhan beliau dari teraju kepimpinnan PKR. model politik yang turut dikongsi bersama oleh Timbalan Menteri ... Saifuddin Abdullah.3 comments:

Anonymous said...

Alamak! Keling dapat tanah 40 hektar di Serambi Mekah!
Orang Melayu ada ke tanah di Tamil Naidu?

Mohd said...

Ini macam mana Kerajaan Kelantan?
Orang Melayu yg bukan anak tempatan pun tak dapat beli tanah di Kelantan!
Macam mana Keling Pariah dapat?

oh malaysiaku said...

buat apa tanah kat dunia?

kan org2 PAS di Kelantan dan negeri2 lain semua dah dapat 'syurga'!

Powered by Blogger.