Feb 17, 2011

PEMBUNUHAN TEOH BENG HOCK ADA KAITAN DENGAN RONNIE LIU?

 
Jika kita masih ingat akan pendedahan Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Chong Keong, beliau ada mengaitkan penglibatan Exco Selangor, Ronnie Liu dalam kes melibatkan kematian Teoh Beng Hock. Hari ini perbicaraan telah berlangsung.

Ada beberapa pegawai dan kakitangan Kerajaan Negeri Selangor berasa agak aneh dengan kelakuan Ronnie Liu pada hari ini yang sentiasa naik angin dan menggelabah dalam memberi arahan dan menjalankan tugas2 beliau.

Ini berbeza dengan situasi beliau seharian yang dikatakan sentiasa senyum dan tenang dalam menjalankan tugas. Malah, Ronnie Liu didakwa telah membatalkan hampir kesemua pertemuan yang telah dijanjikan pada hari ini.

Cakap2 pegawai kakitangan Kerajaan Negeri ada mengatakan bahawa situasi Ronnie Liu pada hari ada kaitan dengan perbicaraan kes kematian Teoh Beng Hock.

Ronnie Liu sebelum ini telah dikatakan terlibat secara sulit dengan kumpulan gangster di Selangor. Ini juga menjadi punca DAP Selangor secara mengatur strategi untuk menjatuhkan Ronnie.

Malah, DAP Selangor berjaya menyingkirkan Ronnie daripada terus memimpin DAP Selangor dan kemenangan buat pertama kalinya berpihak kepada Teresa Kok.

Sebelum ini timbul ura2 yang mengatakan bahawa Kerajaan Negeri Selangor akan menyingkir Ronnie Liu untuk terus membarisi Exco Kerajaan Negeri.

0 comments:

Powered by Blogger.