Feb 19, 2011

SPEAKER SELANGOR DESAK KHALID GAGAP DIPECAT!!

Semalam semua sedia maklum bahawa Mahkamah Tinggi Shah Alam telah membuat keputusan bahawa Badrul Hisham Abdullah kekal sebagai ADUN Pelabuhan Klang. Keputusan ini adalah sebagai titik noktah sebarang persoalan yang timbul mengenai status DUN Pelabuhan Klang. Keputusan ini juga amat memalukan Kerajaan Negeri Selangor terutamanya Speaker DUN, Datuk Teng Chang Khim yang dikatakan mengamuk dan berang apabila mendengarnya. Malah, dikatakan beliau terus menghubungi MB Selangor dengan nada marah dengan tindakan Kerajaan Negeri yang tidak mematau isu ini dengan baik dan akibat keputusan tersebut telah menjatuhkan krelibiliti beliau sebagai seorang Speaker DUN.
Datuk Teng juga dikatakan mendesak Khalid Gagap mengemukakan bukti yang kukuh agar Badrul Hisham akan disingkirkan melalui Mahkamah Rayuan. Akan tetapi, Khalid Gagap seolah2 tidak serius dalam menyelesaikan hal ini. Beliau juga begitu marah dengan tindakan Khalid Gagap yang terlalu fokus dalam membela ADUN Seri Muda sehingga mengabaikan isu yang lebih besar melibatkan ADUN Pelabuhan Klang.

Speaker Selangor turut mengugut untuk meletak jawatan dan bertindak tidak menyokong kepimpinan Khalid Gagap jika satu perjumpaan khas tidak diadakan bagi menyelesaikan hal ini. Sebelum ini, kedengaran cakap2 mulut mengatakan bahawa Datuk Teng telah sekian lama tidak berpuas hati dengan ADUN2 PKR Selangor yang sentiasa menghadapi masalah kepimpinan dan memberi kesan terhadap imej Kerajaan Negeri.

Malah, beliau pernah membuat desakan agar Khalid Gagap digantikan dengan orang yang lebih layak memegang jawatan MB Selangor kerana telah terbukti bahawa ADUN Ijok ini semakin lemah dalam memimpin Selangor.

Datuk Teng sebelum ini pernah berang dengan tindakan Pakatan Selangor selepas diumumkan menang di Negeri ini kerana mensisihkan beliau yang merupakan bekas Ketua Pembangkang Selangor. Beliau juga dikatakan diberi jawatan Speaker sebagai syarat kerana tidak mahu mengeruhkan keadaan pada ketika itu.8 comments:

sgray said...

Lain kali lu kena buat homework sendiri..Teng.Jangan harapkan orang lain..lagi2 macam khalid tu...SUK punya hal pun dia tatak selious ma..sulah kasi sama dia lama..pun dia tatak ingat...lastly dia kata olang kasi taruh dia tepi..

Padan lu punya muka ..2 x 5 je..

Anonymous said...

Lu bole main Teng Teng lo

Anonymous said...

assalam..tok chai saya pernah kata-kalau tak reti menari, jangan salahkan lantai yang tak rata, gendang yang berbunyi..

Anonymous said...

muka dia pun muka macam muka orang yang bersalah bila mengtahui mahkamah menolak keputusanya.

Anonymous said...

Memang confrim...PRU 13 nanti Pakatan rakyat akan tumbang macam Kerajaan PAS di Trengganu yg hanya dapat bertahan satu penggal aje...

Mereka ni memang hampeh....Selangor telah rugi besar. 3 tahun yg berlalu, tanpa ada apa-apa yg baru.

Hahn said...

Ini semau gara gara mamat barua Anuwar la. Konon2 puppet master la. Dia suka jadi tangan ghaib di belakang iaitu menyampai hajat tanpa di batasi undang undang.

Abis Khalid dah jadi lembu kena la ikut cakap Anuwar.

Dia kalau duduk dalam penjara PKR aman damai. Bila dia keluar semua rosak. Kelihatannya kepimpinan Azizah lagi baik dari barua ni.

azi'e said...

cara terbaik teng kau masuk mca...pakatan rakyat dah tak releven lagi tambah tambah dgn PKR yang mana ahli yg bermasalah...

Anonymous said...

Gua pun sokong anony Feb 19,2011 2:46 PM, lu pigi main teng teng lo.

Flom olang jauh oooo

Powered by Blogger.