Feb 20, 2011

SAIFUDDIN NASUTION AKUI PKR GADAI MARUAH MELAYU!!

Konvensyen yang diadakan di Shah Alam semalam bukan sahaja kontroversi dengan kenyataan Nik Aziz yang menghina dan mencerca Bangsa Melayu, malah ianya dikejutkan lagi dengan ucapan Setiausaha Agung PKR, yang mengakui bahawa PKR kini tidak akan memperjuangkan kepentingan yang berkaitan dengan Bangsa Melayu. Seorang Crew yang terlibat dengan berani meminta penjelasan kepada Saifuddin mengenai kenyataan beliau di dalam ucapannya itu selepas selesai Majlis. Beliau dikatakan menjelaskan bahawa perkara ini disahkan sendiri oleh Anwar. Bagi Anwar, Bangsa Melayu tidak lagi relevan digunakan sebagai Bangsa Peribumi. Bila ditanya soal mempertahankan Perlembagaan, dengan selamba Anwar mendakwa dapatkan kuasa terlebih dahulu, kerana kuasa mampu mengubah Perlembagaan.
Crew tersebut dikatakan tidak berpuas hati jika benar apa yang diperkatakan Saifuddin Nasution itu akan menjadi realiti. Lantas Saifuddin menjelaskan bahawa rakyat mempunyai pilihan. Semua rakyat Malaysia yang mendaftar mengundi ada pilihan. Maka, pilihlah mana yang terbaik. BN atau PR. Beliau dengan nada kiasan menjelaskan PKR sememangnya tidak mengharapkan undi Melayu kerana UMNO semakin kuat menyuntik semangat perjuangan Bangsa. Maka, PKR hanya memfokuskan untuk memperkasa pengundi2 Cina dan meletakkan harapan untuk mengekalkan momentum pengundi India.

Saifuddin juga menempelak Crew tersebut agar tidak berang dengan kenyataan beliau kerana inilah perjuangan PKR. Keadilan buat semua. Jika hendak persoal hak Melayu dan Islam, itu perlulah ditanya kepada PAS, walaupun PAS tidak lagi dilihat sebagai lawan bagi UMNO. PKR yang merupakan sebuah Parti berbilang kaum kini semakin terbuka dan akan lebih fokus dalam memastikan hak2 kaum lain akan dijulang sealiran dengan Bangsa Melayu. Kerana itu sahaja senjata bagi menumbangkan Kerajaan BN yang dipimpin UMNO.

Penjelasan Saifuddin ini telah membuktikan bahawa asas perjuangan PKR hanyalah kuasa. Dan Anwar akan melakukan apa sahaja, walaupun terpaksa menjual maruah Agama dan Bangsa, demi mendapatkan kuasa. Apa pandangan anda?13 comments:

Unknown said...

Perjuangan PKR tidak relevan dgn perjuangan asalnya dulu KeADILan. Sudah tersasar jauh lebih pentingkan kuasa daripada segalanya. Bangsa Melayu tidak mengharapkan lagi kepada PKR. Bangsa Melayu semakin terhimpit jika PR memerintah.

Anonymous said...

INILAH PARTI DAN PEMIMPIN PEMIMPIN LAQNAT YANG MEMBUNUH DAN MEMINUM DARAH ANAK BANGSANYA SENDIRI. MEREKA MEREKA INI PATUT DI KELAR KELARKAN TUBUH MEREKA DAN DILUMURKAN GARAM KUNYIT KEMUDIAN KITA GORENGKAN DALAM KAWAH BESAR DIDATARAN MERDEKA DAN KEMUDIAN PANGGIL ANJING ANJING LIAR UNTUK MEMAMAH DAGING DAGING MEREKA.INILAH PENDAPAT AKU BILA ORANG MENGKHIANATI BANGSA AGAMA DAN NEGARA.

Anonymous said...

Golongan manusia seperti mereka ini amat merbahaya kepada negara. Mereka hanya mementingkan kuasa untuk kepentingan pribadi dengan memecah belahkan rakyat majmuk, melupakan rukun negara serta akan menidakkan hak-hak kaum pribumi TANAH MELAYU demi kuasa. Golongan anti nasional ini harus kita dihapuskan

Anonymous said...

mintak maaf lah...aku tidak menyokong pkr lagi..

Anak Bukit Hijau said...

Segalanya sudah jelas sekarang.

Akhi semua dok tunggu apa lagi.

Ayuh....

Anonymous said...

Salam Melayu,
Anwar pasti bagai telor di hujung tanduk apabila kuasa beralih kpd PR pada ketika ini.Perumpamaan melepaskan anjing tersepit masih releven lagi sehingga 50 tahun akan datang jika Melayu masih leka dan tidak sedar.Ideologi Anwar boleh dilaksanakan apabila Melayu benar-benar sudah bersedia. Bangunlah dari tidur wahai bangsa yg lalai dan masih bermimpi-mimpi di siang hari . Sedarlah dari sekarang. Ada munafaatnya DSAI, dgn ideolaoginya dapat menghidupkan kembali semangat Melayu. Kalu inginkan perubahan kuasa biarlah 20 - 30 tahun akan datang barulah mantap dan benar-benar berkesan.
50 tahun yg lalu bgsa melayu bermimpi disiang hari.

Kita sudah melepaskan begitu banyak ekor anjing yg tersepit sejak 50 tahun yg lepas. Tetapi apabila Melayu sendiri tersepit baru terdengar jeritan yg begitu kuat.

Jangan leka mulai sekarang kalau tidak mahu tersepit dan dihimpit..

abang jamil said...

kalau saifuddin nasution jujur dah lama kami pertahankan dia kat lunas dulu lepas joe fernandes kena tembak, lepas menang pilihan raya kat situ muka dia pun aku tak nampak , aku ingat dia ni jadi ADUN atau MP hanya satu kerjaya saja , bukan berhidmat untuk orang ramai..kesimpulannya tak payah sokong dia ni cakap berapi tapi habuk takdak...untuk kepentingan diri sendiri boleh lah...

Anonymous said...

sejak drp awal aku tidak pernah percaya apa lagi mengharapkan PKR.

Anonymous said...

Anwar dah kena kepit dek Karpal Singh.. Semua rahsia nya pun ada pada Karpal.. Bila bila masa sahaja Karpal boleh bunuh dia.. nak tak nak kena ikut telunjuk DAP.. Atau mugkin juga, Anwar dah sedap kena dengan Karpal.. dulu dok taruh org kat belakang.. kini kena taruh dengan karpal..

Unknown said...

MELAYU BAWAAN ANUWAR ADALAH PENJAHANAM BANGSA MELAYU KESELURUHAN..HARKK PTUIHH!!

Anonymous said...

Jom tunjuk kuasa melayu kat merlimau dan kerdas.. Undi lah pada calon UMNO..

Anonymous said...

Tepat sekali pandangan Anwar.. PR perlu mumujuk kaum kaum lain untuk menyokong mereka, termasuklah dari MIC dan MCA.. Orang melayu yang dalam PR terutamanya PKR dah tentu akan tetap menyokong mereka walaupun apa yang mereka katakan.. Al-maklumlah melayu ni semua terlalu taksub dengan pemimpin mereka..

mamakgila said...

buat apa nak nak sebok hal melayu2 ni semua...maruah melayu, tanah2 melayu, ekonomi melayu tergadai & jahanam sapa punya kerja

Powered by Blogger.