Feb 1, 2011

PRK MERLIMAU - PAS VS PKR !!

PRK DUN Merlimau kini telah menjadi pertarungan antara PAS dan PKR setelah masing2 berebut untuk meletakkan calon di DUN tersebut. Pertelingkahan di antara Ketua AMK, Shamsul Iskandar dan Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasruddin Tantawi telah menyebabkan beberapa pemimpin kanan Pakatan kusut mencari jalan penyelesaian. Shamsul Iskandar kelihatan semakin kemaruk hendakkan kerusi tersebut setelah tewas di Parlimen Dungun pada PRU 12 yang lepas.

Pengundi2 di Merlimau nampaknya tidak perlu menilai parti yang sewajarnya dipilih pada hari berkempen akan datang. Kerana ini saja sudah cukup membuktikan kepincangan Gabungan 3 parti ini semakin bercelaru apatah lagi jika menawan Malaysia kelak.

Setakat hari ini, hanya Presiden PAS, Hadi Awang sahaja yang bersuara di media2 elektronik yang membuat kenyataan akan bertemu dengan Anwar Ibrahim bagi membincangkan hal ini yang kian kecoh di kalangan kedua2 sayap parti PAS dan PKR.

Sebelum ini, Melayu CinDia ada melaporkan isu pergaduhan antara Tantawi dan Shamsul Iskandar mengenai perebutan kerusi DUN Merlimau. PRK DUN Merlimau akan membuka tirai Hari Penamaan Calon pada 26 Februari 2011. Sila klik di tajuk yang tertera di bawah ini untuk membaca artikel yang disiarkan sebelum ini.

TANTAWI DESAK SHAMSUL ISKANDAR LETAK JAWATAN !!

PKR DAKWA TANTAWI TAK KENANG BUDI !!

4 comments:

creative said...

berebut nk letakkan calon?

berebut ada makna tu

http://mywordismythinking.blogspot.com

Hahn said...

Resam anjing, sampah sebungkus pun berebut.

Tuan anjing iaitu DAP senyum jer tengok anjing anjingnya bergaduh mesra. Penjaga anjing si Nuar diam jer otak dok fikir ekzos karat semedang.

Mungkin dorang leh lakun semula muzik video Beat it oleh Michael Jackson tapi versi "Weird Al" Yankovic la. Mesti fun.

Baru lah tuhan nak tunjuk pembangkan boleh menang sikit di PRU 12 dah gila kuasa.

Dulu masa tau peluang tak da main tangkap muat jer. Agaknya ada yang kena offer jadi calon pun tolak dengan berbagai alasan pasal lawan pun pasti kalah.

Jangan nak kata BN macam macam. Korang baru rasa menang sikit dah nak bunuh membunuh. Belum cerita pasal perintah negeri sampai tunggang langgang.

Macam lah orang suka sangat anjing anjing tu semua di Melaka.

Anonymous said...

Kalau letak Nik Aziz atau Anwar Ibrahim pun InsyaALLAH PR TAK KAN MENANG.

Orang kurang penglihatan pun boleh nampak apa yang BN buat untuk Melaka bukan Merlimau atau MengApel je. Yang TOTOK je pura pura buta tak nampak dan mahu mensyukuri dan menghargainya.

Anonymous said...

sekarang dekat tahun baru cina...banyak limau...semua org nak makan limau...ramai berebut nak jadi pemimpin di merLIMAU...hehehe
jgn jadi limau busuk sudah laaaa...

Powered by Blogger.