Feb 6, 2011

PERTEMUAN SULIT ANWAR DAN HOSNI MUBARAK??

TANGKAP DAN HUMBAN DALAM ISA!! Itu desakan Melayu CinDia terhadap Kerajaan Malaysia terhadap Diktator PKR, Anwar Ibrahim. Beliau kini semakin agresif kemaruk hendakkan kuasa di Sarawak. Anwar telah mendakwa gaya dan corak pemerintahan Ketua Menteri Sarawak, Pehin Seri Taib Mahmood tiada bezanya dengan kepimpinan Presiden Mesir, Hosni Mubarak. Ini merupakan kenyataan berbentuk hasutan yang akan memberi kesan terhadap kestabilan politik Negara. Anwar sebenarnya pemimpin Diktator.

Tanyalah pada kesemua bekas2 orang kuat Anwar yang meninggalkan beliau. Siapa Anwar sebenarnya? Apa misinya? Semua ini ada jawapannya. Strategi Anwar sebenarnya membawa maut pada Negara dan lebih diktator dari Hosni Mubarak.

Anwar tidak perlu menunggu sehingga 30 tahun untuk melakukan kezaliman. Tidak sampai setahun. Lihat di Negeri2 di bawah gabungan Pakatan Rosak? Apa nasib golongan2 miskin. Di Penang, apa nasib penduduk Kampung Buah Pala? Apa yang Anwar janjikan bukan sahaja tidak dikotakan, malah habis rata terus kampung tersebut. Penduduk2 dihalau secara paksa. Mana janji Anwar untuk pertahankan Kampung tersebut?

Penganiayaan di Selangor, usah dicerita. Bekalan air percuma. Apa nasib penduduk yang tinggal di pangsapuri murah. Yang kebanyakannya didiami golongan berpendapatan rendah? Yang mendapat insentif di kediaman2 biasa termasuklah rumah banglo. Yang miskin? India di Selangor. Berapa banyak kuil2 dirobohkan? Rumah Ibadah mereka diranap begitu sahaja. Jangan kata kuil, Surau juga hendak diroboh.

Siapa yang zalim sekarang Anwar?


4 comments:

Anonymous said...

Yang menjadi pengkianat kepada Raja2 Melayu adalah Umno, jangan lupa apa yg Mamak Bendahara lakukan!!!
Yg menghina Raja2 Melayu ketika tu sapa??????Sekarang bila dah terdesak baru nak pakai Raja2, Umno adalah Bapak kepada segala Bapak2 keMUNAFIKan!!!!

Anonymous said...

Anon 1.18pm
Agaknya anda baru lahir semalam. Yg digubal berkenaan raja2 adalah imuniti dan disokong 100% dlm dewan parlimen oleh BN-PAS-DAP. Jadi adakah nik aziz juga pengkhianat?

-tenno-

Anonymous said...

ini Blog picisan yg tidak ada modal..blog sebegini tak mungkin dapat mempengaruhi rakyat kerana dianya dikendalikan oleh budak2 hingusan yg baru belajar menjadi baruah UMNO BN..penulis blog sebegini selayaknya duduk bawah kangkang Najib dan tadah air kencing Najib...MINUMMMMMMMMMMMM....

Sudir said...

Ok gak.. blog picisan.. sekurang-kurang ada perkara yang ingin diutarakan.. yang anon-anon ni tau komplen jer.. cuba buat satu blog.. tak kira lah.. pasal memasak ker.. pasal menjahit ker.. pasal berkebun ker.. Aku pun tak ada idea.. ekekeke..

Powered by Blogger.