Feb 4, 2011

PELAJAR MESIR - NIK AZIZ SUMBANG RM120 RIBU SEORANG??

Melayu CinDia masih berang dan kecewa dengan sikap PAS yang asyik berpolitik tanpa kesudahan. Sehinggakan hal berkenaan krisis politik di Mesir pun hendak disalahkan Kerajaan BN. Semua maklum bahawa PAS sedang agresif memburuk2 kan Kerajaan Malaysia mengenai soal bantuan kemanusiaan terhadap pelajar2 Malaysia di Mesir. Sehingga dicanang 1dunia bahawa Kerajaan Kelantan lebih banyak memberi sumbangan terhadap mereka dengan memberi berjumlah RM 120 ribu. Jumlah pelajar yang diberikan seramai 1281. Berapakah jumlah setiap seorang akan perolehi?

RM 120 ribu untuk 1281 pelajar Malaysia di sana. Banyak tu. Setiap seorang akan memperolehi RM 93. Punyalah besar sumbangan tu sehingga dipanggil kesemua media pembangkang termasuklah Selangor TV untuk membuat paparan ekslusif. Tuih !! Banyak tu sahaja sumbangan Kerajaan Kelantan?

Ini dinamakan Kerajaan Islam berjiwa rakyat? Sebenarnya tidak ada masalah jika Kerajaan PAS Kelantan hendak memberi RM 1 seorang sekalipun, sekurang2 nya niat itu ikhlas. Akan tetapi, janganlah pula menghina Kerajaan BN Zalim terhadap mereka. Belum lagi perlaksanaan dibuat, sudah difitnah dengan pelbagai dakwaan. Sampaikan ada yang percaya bulat2..

Apalah sangat sumbangan tidak sampai RM95 dengan bantuan Kerajaan Pusat yang jauh lebih besar. Tiket penerbangan percuma. Wang saku lebih dari RM 100. Talian telefon percuma. Kawalan keselamatan diberikan dan banyak lagi. Bukan hendak riak. Cuma mahu menjelaskan perkara sebenar yang berlaku dan menjawab segala tohmahan bodoh dari pembangkang.

5 comments:

Jeffry said...

PERGHHH BYK TOL DUIT 'SUMBANG'AN WALLY SLIPOR TU YEKKK. NAMPAK MCM BERIBU RIBAN. TP BERIBU2 LEMON JEK KEHKEHKEH..HEBAK2 SUNGGUH WALLY SLIPOR CABOK

Anonymous said...

woooo..aku hingat RM120,000 utk setiap pelajar!!! Terlopong lubang hidung aku dibuatnya kalau wali selipa tuh bg setiap seorang RM120,000!! Tokojut sebab dari mana dia dpt duit sebanyak tuh...rupa2nya RM120,000 tuh utk 1280 orang pelajar..ishk ishkk....xkesahle kalau ikhlas tp bila siap buat sidnag media gitu gini tuh dah nampak cam riak aje padahal bg xsampai pung RM100 seornag alahaiiii Nik Najis!!!

Anonymous said...

Biar betul ni...120k/1 pelajar?
Biar betul ni...093k/1 pelajar!

Ilmu Hisab aku kantoi daaa...apa pun bukannya duit depa!

Anonymous said...

Biar Betul ni...009.3k/pelajar eh biar betul ni... 000.93k/pelajar..eh..tertekan lak

Anonymous said...

Itulah egonya orang kaya.
Mana ada nilaian rm 120k bagi orang2 mewah hasil upahan umno, tapi bagi kami bukan umno yang miskin ni adalah cukup bernilai. ...kami berharap berkat & selamat walaupun sedikit.

Jauhi dari sifat ria' kerana terasa sumbangan terlalu banyak.

Powered by Blogger.