Feb 11, 2011

PAS PERANCANG UTAMA GAMBAR GUAN ENG B'KOPIAH !!

ANTI ISLAM!! Gelaran yang tidak dapat dipisahkan oleh sebuah parti komunis DAP. Semalam Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menyalak dan marah dengan tindakan pihak yang menyebarkan gambar beliau yang kelihatan berkopiah. Gambar tersebut dikatakan telah direka semula dengan menambah kopiah di kepalanya. Isu ini telah didedahkan oleh beberapa blogger terkenal Pulau Pinang termasuklah Blog Minda Intelek Melayu dan Media Permatang Pauh. Sikap berang Guan Eng ini menggambarkan sikap angkuh beliau seolah2 begitu terdesak untuk menarik minat masyarakat Islam di Pulau Pinang. Melayu CinDia diberitahu ada maklumat yang diperolehi bahawa kumpulan yang bertanggungjawab merekabentuk semula gambar tersebut datangnya dari pihak PAS Pulau Pinang sendiri. Kumpulan ini dikatakan semakin menolak kepimpinan Guan Eng dan PAS Pulau Pinang yang dikawal oleh Mat Sabu, sahabat karib Setiausaha Agung DAP tersebut.

Ini dikatakan salah satu strategi halus beberapa kumpulan PAS Pulau Pinang untuk menjatuhkan Guan Eng yang bukan sahaja semakin meminggir pembelaan terhadap masyarakat Melayu Penang, malah telah menzalimi penempatan2 tetap milik Bumiputra di Negeri di bawah Bayu tersebut.

Kumpulan PAS Penang yang juga penentang puak Pro Erdogan ini juga akan turut membantu UMNO Pulau Pinang dan beberapa NGO Melayu bagi menjatuhkan kepimpinan Guan Eng. Akan tetapi, ianya tidak dapat dilakukan secara terbuka bagi menjaga kepentingan PAS Pusat di bawah kepimpinan Hadi Awang. Mereka juga akan memastikan Mat Sabu akan disingkirkan terus dari Negeri tersebut yang ternyata bersubahat dalam menjatuhkan Umat Islam di Negeri tersebut.

PAS Pulau Pinang juga katanya tidak lagi berfungsi dalam membentuk kerjasama Kerajaan Negeri yang kononnya bersatu di bawah Gabungan Pakatan Rakyat. Ini terbukti setelah janji2 yang dilontarkan Guan Eng yang akan menggunakan khidmat PAS dalam beberapa Jawatankuasa penting di Negeri tersebut tidak ditunaikan.

Malah Guan Eng juga menggunakan sahabat karibnya, Mat Sabu bagi mengawal pergerakan2 PAS terutamanya dalam memperluas pengaruh parti tersebut. Dahsyat, memang dahsyat.. My Balik Pulau? Siapa punya angkara agaknya kan?2 comments:

Anonymous said...

PAS MENATE BABI MU NIK AZIZ

Anonymous said...

Berapa kerusi kat Penang tu kawasan cina... rasa rasanya kena ganti semua kawasan yang pengundi melayu ramai dengan umno kalu nak menang next PRU... Kalau harapkan gerakan atau MCA mesti tak menangnya kat penang tu... Takut nanti ramai melayu kat penang rasa terharu atau terasa sangat bertuah jika dapat apa apa pertolopngan yang tak seberapa dari kerajaan Guan Eng sedangkan malaysia termasuk penang adalah asalnya milik melayu... Rasanya sekarang pun dah macam tu...

Powered by Blogger.