Feb 8, 2011

PAS PADANG SERAI DESAK PKR KELUAR PAKATAN!!

KECOH!! Memang kecoh apabila N.GobalaKrishnan keluar PKR. Sampaikan kawasan Parlimen yang dipegang beliau mengalami kekecohan. Demonstrasi besar2 an anjuran PAS Kawasan Padang Serai pimpinan Fauzi Tahir (Gambar Di Atas) telah diadakan di hadapan Pejabat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen tersebut mendesak Gobala letak jawatan. Memang terbukti Gobala telah menipu pengundi2 di kawasan yang dipegang beliau. Pengundi2 bersatu mengadakan demonstrasi mahu Pilihan Raya Kecil diadakan. Benarkah? Demonstrasi itu dihadiri hanya 60 orang. Sekali lagi, 60 orang sahaja. Ramainya pengundi di Padang Seraikan?

Sudahlah. Kalau setakat yang hadir tidak sampai 10% daripada jumlah pengundi, lupakanlah. Membazir wang saja. Buat kerja masing2. Bantu masyarakat setempat. Apa yang hendak dirisaukan? Pakatan sudah merampas kuasa Kerajaan Negeri Kedah.

Jika benar Gabungan DAP, PKR dan PAS masih kuat dan utuh, tidak perlu panik dengan situasi yang berlaku. PAS Kedah sewajarnya berdemonstrasi mendesak agar PAS Pusat keluar dari Gabungan Pakatan. Ini kerana terbukti bahawa perjuangan PKR ini hanya mahukan kuasa retorik semata2. Berapa ramai Ahli Parlimen PKR yang bertindak keluar parti? Kenapa mereka keluar? Tanya mereka kenapa mereka keluar?

PAS janganlah jadi bodoh membiarkan parti tersebut menjadi balaci PKR mahupun DAP. Kelak akan membunuh parti tersebut. Tapi kalau sudah bodoh, bodoh juga.

3 comments:

Anonymous said...

Tuan,
Penyokong PAS kena sedar diri, kerana undi merekalah Gobala menjadi YB. Sekarang mereka bertanggungjawab. Jawablah dihadapan Allah nanti, apa yang dilakukan oleh Gobala itu akan tertanggong oleh pengundi-pengundi Gobala. Berpolitik bukan untuk bersuka. Dalam sebuah negara demokrasi, politik adalah penentu sesebuah kerajaan, fikir-fikirkan.

G4UMNO said...

Salam untuk semua yang mengucap Dua Kalimah Syahadah

PAS lah sepatutnya keluar daripada pakatan haram, sebabnya ialah diluar sana ramai ahli dan penyokong PAS membenci PAS bergabung dengan PR, dan ramai juga mahukan kesatuan ukhwah dengan UMNO. Malangnya , ianya tersekat dengan gelagat segelintir pemimpin PAS yang pendendam dan pemimpin tali barut PKR dalam PAS
Percayalah gabungan UMNO dan PAS akan memperkasakan Islam di Malaysia seterusnya akan memperkasakan Islam seluruh dunia. Tunggu dan lihat apabila Nik Aziz berundur , maka hubungan ukhwah akan terjadi. Penghalangnya ialah Nik Aziz, petualang politik bertopengkan Islam

Anonymous said...

hamPas dan tumPas.
kalau dan kepala busuk, mengikutlah badan hingga kehujung ekor.

sebelum bergabung dlm pr hamPas ni masih dominen dikawasan mejoriti melayu islam dan ada kekuatan sendiri, boleh lantang bersuara diparlimen. sejak berkubang dlm londang babi hamPas makin tumPas, sekadar melukut ditepi gantang. bila2 masa nak kena terajang.

Taiko diatas semacam wali, buta segala2 tak tau harga diri apa lagi nak fikir kemajuan bangsa agama dan negara. KUASA hamPas

hamPas jgn cari salah pengundi saja. berpuloh tahun wujud apa yg dapat dibangakan dlm negara ini yg sebenar.

Powered by Blogger.