Feb 11, 2011

PAS MELAKA KATA SHAMSUL MAK NYAH KEHAUSAN JANTAN!!

Alhamdulillah, segala maklumat2 yang Melayu CinDia kaji berkenaan pertengkaran maut di antara Dewan Pemuda PAS dan Angkatan Muda Keadilan (AMK) bagi merebut kerusi DUN Merlimau mendapat maklum balas akhbar Sinar Harian semalam. Akan tetapi, situasi di antara kedua2 sayap parti PAS dan PKR ini bukan lagi dianggap sebagai status pertengkaran. Ianya telahpun diisytihar PERANG. Perang yang akan menentukan kekuatan Dewan Pemuda PAS dan AMK. Beberapa pemimpin Dewan Pemuda PAS Kawasan di Melaka hari ini telahpun mengisytiharkan Jihad bagi menyingkir PKR. Pemuda PAS Melaka berkata AMK pimpinan Shamsul Iskandar sewajarnya dibubar terus kerana ianya dilihat tidak lagi berfungsi mewakili golongan Muda. Malah, kepimpinan Shamsul lebih mengejar kuasa murahan dan amat berbeza sekali jika dibandingkan dengan kepimpinan Ezam Mohd Noor satu ketika dahulu.

Mereka juga mendakwa sikap Shamsul yang hendak menjadi jaguh tidak kena pada tempatnya. Shamsul bukanlah lawan bukan sahaja buat Pemuda UMNO, tetapi juga buat Pemuda PAS. Sesiapa sahaja tidak kira dari kalangan Dewan Pemuda PAS mahupun Pemuda Sosialis DAP mengakui, Shamsul terlalu lembut untuk memimpin sebuah sayap parti yang sinonim dengan gelaran Wira Parti.

Apa yang lebih melucukan, seorang AJK Dewan Pemuda PAS Kawasan dengan nada perli mendakwa, Pengacara Azwan Ali lebih layak memimpin AMK jika dibandingkan dengan Shamsul. Rata2 memberi mesej yang serupa bahawa Shamsul mesti menerima hakikat bahawa beliau tidak layak lagi mengepalai AMK atau mana2 sayap Pemuda. Mungkin Sri Kandi ada kekosongan buat beliau.

Apabila ditanya jika AMK berkeras mahu meletakkan calon, Pemuda PAS berkata mereka tiada sebarang masalah. Dengan syarat, keluar dari Pakatan Rakyat. PKR kata mereka tidak boleh lagi mendabik dada kerana kerusi Parlimen mereka semakin mengecil. Ramai yang telah keluar parti. Hanya yang pondan2 seperti Shamsul sahaja yang masih berdiri teguh walaupun tidak seteguh manapun kerana saiznya yang agak pendek.

LUCU. Memang lucu mendengar respons Pemimpin2 Dewan Pemuda PAS Kawasan di sekitar Melaka. Mereka memang betul2 menghina krelibiliti kepimpinan AMK. Dipandang AMK ini di celah2 gigi sahaja. Tapi ini merupakan 1 perkembangan yang baik sebelum bermulanya Hari Penamaan Calon. Rasa2 nya pengundi di DUN Merlimau dapat memberi keputusan sekarang siapa pilihan mereka pada Hari Mengundi kelak.

3 comments:

Anonymous said...

Baguslah kalu macam tu. AMK mesti akan sabotaj PAS. Tapi PAS kena ingat yang adanya pakatan rakyat sebab adanya anwar ibrahim dan bukan sebab nik aziz / hadi awang. Jadi macamana nak suruh PKR tinggalkan PR, PAS yang kena keluar PR. Tapi itu tak akan berlaku sebab PKR and DAP masih perlukan PAS untuk jadi kuli untuk dapat undi melayu. Sedarlah sikit PAS dan semua melayu dalam PAS. Anwar Ibrahim lebih memgetahui semua ini.

Hahn said...

Gay tak boleh memerintah negara atau apa saja.

Dia dengan mudah di umpan dengan jantan. Hubungan jantan dengan jantan mendalam kerana penguatkuasa ugama susah untuk menangkapnya al maklum lelaki dengan lelaki. Habis pecah rahsia negara.

Ini bukan main main kerana Rusia pernah mengumpat pegawai pangkat tinggi di kedutaan British di Moscow setelah jalan mengumpankan perempuan gagal pada masa perang dingin dulu. Rahsia didapati dengan cara itu.

Kalau gunakan perempuan umpanan pada lelaki itu kita semua tahu sebab itu jelas. POrang nampak pun jadi bahan cerita apalagi berdua duaan dalam bilik.

Lelaki sama lelaki? Tak siapa peduli atau hirau

Anonymous said...

Kesian si ketot geng pakatan sendiri leh pijak kepala dia sbb kependekkan diri serta pendek akal mugkin jugak...perwatakan ketot mmg lembut pun mmg tak layak pimpin AMK ttp atas sbb siang malam kipas ANUwar dia dpt undi byk...si ketot oh si ketot angan2 engkau jadi calon hanya kosong

Powered by Blogger.