Feb 25, 2011

PAS LAUNG SEMANGAT "MELAKA MILIK DAP !!"

MELAKA MILIK DAP!! Itu kenyataan salah seorang Pemimpin PAS Ayer Keroh dalam satu sessi perjumpaan bersama Jentera Pakatan Rakyat di Merlimau. Pemimpin PAS ini juga berjanji akan membantu DAP dalam memastikan UMNO/BN akan tumpas dan membawa sinar baru kepada DAP bagi menguasai Kerajaan Negeri Melaka pada PRU13. PRK DUN Merlimau akan menjadi bukti dan taatsetia persahabatan antara kedua2 parti ini. Salah seorang Pemimpin DAP Melaka bangun sebagai tanda Terima Kasih atas penghormatan tersebut lalu disambut dengan Takbir oleh rakan2 PAS yang menyertai perjumpaan tersebut. Pemimpin PAS ini mengakui bahawa DAP sewajarnya diberikan peluang kerana Parti inilah yang menjadi Pembangkang di Sidang DUN Melaka sejak sekian lama, berjuang dan menghadapi pelbagai kekangan.

Malah, beliau turut mengingatkan kesemua jentera bahawa pejuang DAP, Lim Guan Eng sendiri pernah mengalami peristiwa hitam di Negeri Melaka. Maka, sebagai pengikhtirafan kepada DAP, PAS akan bersama berjuang untuk memastikan DAP dapat merampas Melaka.
Ini diceritakan sendiri oleh salah seorang jentera PAS yang kini semakin khuatir dengan persahabatan parti tersebut bersama DAP dan Anwar Ibrahim. Beliau tidak teragak2 akan meninggalkan parti ini jika Presiden PAS, Hadi Awang tidak dapat mengawal pemimpin2 sebegini yang terlalu menjulang Pemimpin2 dari sebuah parti yang sentiasa mencari jalan bagi menghapuskan Perjuangan Islam dan Melayu.

Jika dahulu, setiap kali perjumpaan kali pertama sebelum pilihanraya, PAS akan diingatkan dengan Perjuangan mempertahankan Islam sebagai misi utama bagi melawan pihak lawan, namun pada hari ini ianya hilang serta merta. Perjumpaan kali ini dbuka dengan ucapan yang dilihat terlalu mengagung2 kan Pemimpin DAP.

DAP sememangnya sekian lama berjuang bagi menawan Negeri tersebut. Ini pernah dinyatakan sendiri oleh Lim Kit Siang satu ketika dahulu dan ianya dipersetujui oleh Karpal Singh dan beberapa pemimpin vateran yang lain.

5 comments:

Anonymous said...

Peh... mendidik dan mengelegak jiwa melihat dan menilai tindak-tanduk PAS akhir-akhir ini.

Tergamak PAS bekerjasama dan menyokong DAP untuk tumbangkan UMNO. Apakah alasan yang menghalalkan tindakan ini wahai PAS?

Beria-ia benar PAS kali ini. Hilang pertimbangan keislaman dan budaya Melayu semata-mata kerana kemaruk kuasa politik.

Ya.. PAS kemaruk kuasa politik bukan dakwah atau jihad demi menegakkan Islam.

Demi Allah, aku semakin jijik dan benci yang teramat sangat pada PAS. Hebat sungguh DAP dan Al-Jub yang berjaya menebalikkan imej PAS.

Apakah pandangan Ust Harun Din dan Ust Taib Azamuddin dalam hal ini? Apakah Kerajaan dibawah pimpinan UMNO hari ini WAJIB digantikan dengan DAP?

Usah diam. Rakyat ingin tahu! Nyatakan pendirian.

Rakyat Memerhati ni.

Anonymous said...

Harap dibuat pemeriksaan mental keatas orang PAS ini. Mungkin wayar imannya terkehel.

TARANTULA said...

AKU SETUJU SANGAT SANGAT ANON

DAH KRITIKAL SANGAT DAH PERJUANGAN DEPA NI SAMPAI TAK RETI NAK BEZA MANA TAIK MANA NANAH

Anonymous said...

Allah sebenarnya telah menunjukkan kemunafikan PAS sebagai petunjuk bagi orang-orang yang berfikir.

Setiap hari semakin terang kemunafikkan meraka.

Anonymous said...

bukan ke selama ni puak2 pas bdegar2 nak negara Islam la, hudud la..
laa ni, nak bagi kat dap belaka...munafik sungguh

Powered by Blogger.