Feb 8, 2011

NIK AZIZ DAKWA MAJLIS FATWA DI MALAYSIA SESAT !!

Inilah orang politik yang angkuh dengan mempamerkan keperibadian Agama dalam kehidupan politik seharian. Habis kesemua orang2 Agama dimaki hamun. Bukan sahaja dari kalangan yang lahir dari parti UMNO, malah Majlis2 Fatwa turut terkena tempias. Diktator PAS, Nik Aziz berang dengan Majlis2 Fatwa yang dianggap sebagai balaci Kerajaan BN dan tidak tahu tentang hukum Agama secara menyeluruh. Nik Aziz menganggap keputusan2 yang dicapai melalui Majlis Fatwa dikawal penuh oleh orang2 UMNO yang dikatanya sebagai golongan sesat dan jahiliyah.

Nik Aziz semakin angkuh dengan mempertahankan dakwaannya yang mengatakan bahawa pengundi2 yang memilih UMNO pada PRK Tenang tergolong dalam kumpulan jahiliyah. Menteri Besar Kelantan ini terlalu yakin dengan dakwaannya sambil mengatakan tidak ada mana2 Pemimpin2 Agama di dalam UMNO mampu mencantasnya.

Apa yan sebenarnya difikirkan Orang Tua ini, Melayu CinDia tidak pasti. Beliau semakin agresif memberi kenyataan yang boleh menyesatkan pemikiran penyokong2 Tegar beliau. Melayu CinDia pasti, tidak semua pemimpin2 PAS menyokong kenyataan beliau.

Melayu CinDia cabar, mana2 Pemimpin PAS tampil memberi kenyataan media mendesak Tok Guru PAS ini menarik kembali 'fatwa' palsu ini.

5 comments:

Anonymous said...

DAPig ganti hamPAS...
http://www.freeimagehosting.net/image.php?86e2e23d5a.jpg

Anonymous said...

Majlis fatwa tidak sesat.

Yang sesat, sasau, sengal disahkan sebagai nik ajis kerana hidupnya dibawah tempurung dan otak berkarat tidak boleh membeza agama dan politik, macam budak2 belum mummayiz, akalnya tidak sampurna kerana diselubungi dosa2 besar yang tidak terampun. kehidupan manusia diahir hayat harus bertambah matang, jasanya akan dikenang, buah fikiraanya sentiasa
beguna untuk kebaikan masyarakat.

Sebaliknya tidak ada langsung pada nik ajis, hari ini dia layak diistilahkan guni buruk, rumah kata berambus, kubur tunggu nak kambus.

Mana ulamak HAMPas yg dapat buka mulut betulkan segala tingkah laku dan kebiadapan nik ajis terhadap sesama bangsa dan seislam??????

smart team

Jeffry said...

BARANGKALI HJ HADI MUNGKIN TGH KETAQ2 LUTUT DI RUMAH DGR FATWA MABOK WALLY SLIPOR MAKIN MERAPU KEHKEHKEH

islamic neutron said...

Kat mana nak tahu bahawa TGNA dakwa Majlis Fatwa Malaysia sesat?

Setakat menulis memang lah boleh tapi lagi cantik klu ade bahan buktinya sekali...

Gambar tuh hanya tentang kalimah Allah tetapi kenyataan tuduhannya pula, di mana?

Nanti x de lah orang kata itu ini fitnah...

Anonymous said...

MAJLIS FATWA TERDIRI DRPD GOLONGAN2 ILMUWAN ISLAM YG AKAN BERBINCANG SESAMA SENDIRI UTK TENTUKAN HUKUM TERHADAP ISU BERBANGKIT
TETAPI TGNA BERSUARA TANPA BERBINCANG DENGAN SESIAPA...BELIAU BERSUARA BERDASARKAN APA YG DIKETAHUI BELIAU..
MUNGKIN KEDUA2 BETUL TAPI YG MANAKAH LEBIH AFDAL? BUKANKAH MUSYAWARAH ITU LEBIH AFDAL? SEKIAN

Powered by Blogger.