Feb 2, 2011

MUHYIDDIN BONGKAR KISAH LIWAT ANWAR !!

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menilai antara sebab ramai anggota pengasas dan pimpinan penting parti itu 'chow liao' atau cabut lari kerana sikap pembohong besar dan khianat Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ini termasuk yang terbaharu Ahli Parlimen PKR Padang Serai, Kedah N Gobalakrishnan yang meninggalkan parti itu pada 29 Januari lalui. Beliau menduga lambat laun Anwar akan ditinggalkan seorang diri.

"Semua pengasas bersama sudah 'chow liao', lari tinggalkan Anwar seorang sahaja,katanya kepada wartawan selepas mendengar taklimat banjir kawasan parlimen Pagoh di Dewan Seri Pekembar Pagoh, Rabu.

Menurut Timbalan Perdana Menteri Anwar telah membuat pelbagai cerita di dalam dan luar negara yang tidak membawa sebarang kebaikan.

Muhyiddin, yang juga Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN), berkata, BN tidak gentar dengan hasrat Anwar untuk membuat lawatan ke 30 kawasan Parlimen di seluruh negara untuk memperkukuhkan PKR dan memberi penerangan kepada orang ramai.

Ini kerana parti pembangkang itu hanya membawa berita buruk dengan cercaan, fitnah dan pelbagai tuduhan terhadap kerajaan, katanya. Beliau berkata BN sentiasa bersedia di mana-mana kawasan untuk memberi penjelasan sebenar kepada rakyat mengenai dakwaan Anwar terhadap kerajaan.

"Kian hari kepercayaan orang kian runtuh, jadi dia (Anwar) mungkin rasa perlu gerak ke pelbagai tempat untuk tambah jangka hayat 'nyawa ikan' yang masih tinggal.

"Saya cadangkan dia gerak ke seluruh negara bukan 30 kawasan sahaja kerana imej dia sudah teruk dan orang tidak percaya," katanya.


Agenda News

5 comments:

Hang horatio said...

byk dui anwar nii..mana die dpt utk buat lawatan parlime ni?xkan guna sepuluh kupang je p?

Wake UP! said...

Kalau diri bukan peliwat, masakan semua peliwat luar negara begitu teruja membela peliwat tua ni?

Anonymous said...

Buat roadshow anu arr memang handal tapi kes liwat dia diaasyik tunda, jom ramai ramai rakyat Malaysia buat demonstrasi meminta di percepatkan kes liwat anu arr yang tertangguh sekian lama. Anu arr tolong jangan tunda kes awak lagi. Selagi dia menundakan kes nya selagi itu rakyat tahu yang dia memang peliwat tegar.

Anonymous said...

aku pun heran.. peliwat teragung ni jadi pujaan. malu2..

Anonymous said...

Modal basi.... yek... tiada modal lain ke... politik fitnah liwat anwar saja ke yang tau fikir, sebut dan ulas? .... itu kelas politik melayu umno.. dari yang pemimpin tertinggi sampai macai2 UMNO dikampong2/difelda2... hehehehehe...

Mungkin yang bangap saja yang dok angguk dengar sampai meleleh air liur cerita basi fitnah liwat tu.... sila mahyudin pulak turun-naik jadi saksi mahkamah ...... kakkakakah...

Powered by Blogger.