Feb 5, 2011

LEE LAM THYE DESAK DAP KELUAR DARI MALAYSIA!!

Saya percaya mesej yang disampaikan oleh Lee Lam Thye kepada masyarakat Cina cukup tepat pada masa dan waktunya bagi memecahkan tembok prejudis, kebencian serta ekstremis ... yang diasaskan oleh parti DAP. Apa yang melegakan Saya adalah kenyataan ini datangnya dari bekas 'extrimist' DAP yang mahukan masyarakat Cina membuka mata dan telinga dalam semangat 1Malaysia.
Lee Lam Thye nampak bayangan semakin besar bahayanya isu perkauman dan perpaduan yang dimainkan oleh DAP. Maka peringatan Lee Lam Thye sewajarnya diberi penuh perhatian oleh masyarakat Cina, yang majoritinya semakin berkiblatkan DAP. Saya yakin generasi muda tidak tahu siapa sebenarnya Lee Lam Thye ... cukup lantang mengkritik kerajaan BN dan pernah menjadi 'rising star' sewaktu bersama DAP dengan isu perkauman.

Lee Lam Thye keluar dari DAP kerana 'political assasination' oleh ultra kiasu Lim Kit Siang & Sons. Lim Kit Siang tidak mahu ada satu 'prolific figure' yang melebihi beliau dan anaknya. Maka DAP kini dipenuhi oleh anak beranak dan saudara mara yang memegang jawatan tertinggi dalam parti dan menjuarai isu perkauman.


Penulis : Melayu Atas Pagar Blog : Gelombang Wangsa Maju.

7 comments:

sgray said...

As already been said before he's a true Malaysian AT HEART.

Walaupun perjuangannya seketika dulu di berlainan pagar namun kalau kita benar2 hayati semuanya adalah demi keharmonian dan kesajahteraan rakyat Malaysia..especially those around Bkt Bintang once upob a time will still remember him.

Wise decision by kerajaan tu absorb him..

Siapa yang lebih kenal DAP kalau bukan beliau maka , saranan dan desakkan nya harus dipetimbangankan.

Haramkan dan hancurkan Dapigs sebelum terlambat.

Gan Eng said...

sokong kata Lee Lam Thye...sokong 100% kalau DAP keluar Malaysia.

fadzli_hsn said...

kluar la masuk spore...
joint PAP

Hj Terion said...

masalahnya PAS pulok sokong DAP....ranos?

Anonymous said...

tu baru true rakyat malaysia..... jgn kira dengan org gila dapig

Anonymous said...

BANYAK KENYATAAN LIM KIT SIAL YANG MENANAM BIBIT KEBENCIAN SERTA PERPECAHAN KAUM, TAPI KENAPA MASIH TIDAK DIAMBIL TINDAKAN? KALAU RAKYAT BAWAHAN BUKAN MAIN SI KERISMUDIN MENJERIT!

Anonymous said...

Mendesak keluar dari Malaysia dengan membawa bersama Pulau Pinang ? Jangan mengulangi kesilapan lalu. Adakah Taiwan berani mengishtiharkan kemerdekaan dari China? Ada berani ke?

Powered by Blogger.