Feb 5, 2011

KIT SIANG KATA PAS DISUNDAL OLEH ANWAR !!

Demonstrasi yang diadakan semalam anjuran PAS bukan sahaja dimarahi masyarakat ibu kota, malah DAP sendiri dikatakan berang dengan perhimpunan haram tersebut. Penasihat DAP, Lim Kit Siang didakwa amat berang dengan Anwar dan PAS yang melakukan demonstrasi haram ketika masyarakat Cina sedang menyambut kedatangan Tahun Baru.

Ini sebenarnya mencerminkan PAS tidak menghormati Agama dan Bangsa lain. Kit Siang juga mempersoal tindakan Anwar yang merupakan pencetus idea demonstrasi haram diadakan pada hari kedua Tahun Baru Cina.

Kit Siang dikatakan akan mendesak Presiden PAS, Abdul Hadi Awang meminta maaf secara terbuka kepada masyarakat Cina atau, PAS dalam pemerhatian DAP untuk dibuang terus dari Pakatan Pembangkang.

Akan tetapi, menurut sumber2 dalaman PKR, Anwar Ibrahim akan bertemu Kit Siang bagi merayu Kit Siang tidak mengadakan sebarang sidang akhbar mengenai bantahan beliau. PAS bagi Anwar, sekadar bahan mainan politik Pakatan dan untuk mendapat sokongan Melayu yang semakin hilang.

3 comments:

hangkedee said...

Ambik kau Ketua Along keparat telah bersuara .Bila lagi nak tidur atas jalan pegang bendele Dapig.Pas parti kuli batak Dapig.Harap kan serban saja besar otak letak dekat lutut.

TokAyah said...

WAH.....WAH MARAH PULA KERANA MENGGANGGU HARI PERAYAAN KAU? SELAMA INI SERINGKALI DEMONSTRASI PAKATAN ROSAK DI MULAKAN DI MESJID-MESJID DAN MENCEMARKAN RUMAH ALLAH INI TAK PULA KAU BANTAH. APEK TUA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

knapa x baring kat railketapi ke LRT ke kan bagus.barulah pejuang namanya. bengap.

Powered by Blogger.