Feb 8, 2011

ISU DEBAT - TANTAWI MAKI NIK AZIZ !!

Pergelutan Dewan Pemuda PAS Pusat dan Diktator PAS, Nik Aziz Nik Mat kini semakin agresif. Melayu CinDia mendapat maklumat dari Pemuda PAS Gombak mengatakan bahawa Bos mereka, Nasrudin Tantawi menentang sama sekali sebarang perdebatan mengenai isu gelaran Golongan Jahiliyah yang ditujukan kepada pengundi2 BN. Tantawi didakwa mengatakan perdebatan2 sebegini tidak releven kerana ianya akan memecahbelahkan umat Islam semata2.
Tantawi kata beberapa kumpulan Pemuda PAS Gombak, Nik Aziz sewajarnya tidak memberi 1 gelaran yang melampau terhadap pengundi2 BN kerana ianya bukan hanya memberi perspektif buruk terhadap PAS, malah akan mengurangkan sokongan pengundi2 baru terhadap PAS pada PRU akan datang.

Pemuda PAS dilihat bermati2 an mendapatkan pengundi2 baru di kalangan anak2 muda bagi menyokong parti itu. Namun, usaha yang diberikan Pemuda PAS sedikit sebanyak terencat setelah Nik Aziz dengan nada keras mahu perdebatan mengenai isu ini diteruskan.

Tantawi dikatakan akan bertemu Presiden PAS, Abdul Hadi Awang bagi membincangkan isu ini agar ianya diselesaikan segera.

2 comments:

Anonymous said...

Macam mana nak perintah negara, dalam PARTI sendiri pun kucar kacir...

Anonymous said...

GR BOLEH TAK GUNA FONT YANG BESAR SIKIT. HURUF HALUS SUSAH NAK BACA. TQ

Powered by Blogger.