Feb 16, 2011

HASAN ALI BONGKAR KHUSRIN DALAM BAHAYA!!

Exco Selangor mewakili PAS, Datuk Dr. Hasan Ali dikatakan tidak senang dengan beberapa perancangan Kerajaan Negeri hanya membenarkan SUK Selangor, Datuk Khuspin hadir ke Mesyuarat Exco apabila menerima arahan MB Selangor, Khalid Gagap. Ini menimbulkan persoalan mengenai perkara tersebut kerana beliau sebagai Exco tahu apa yang dibincangkan Kerajaan Negeri. Sewajarnya SUK mesti mengetahui kesemua agenda yang diperbincangkan setiap kali mesyuarat diadakan agar Laporan yang akan SUK keluarkan lebih telus dan proaktif. Ini diperakui oleh beberapa Penjawat2 Awam Kerajaan Negeri yang mendakwa Hasan Ali tidak berpuas hati dengan keputusan tersebut malah mempersoalkannya seolah2 Kerajaan Negeri ada melakaukan penyelewengan. Hasan Ali juga sedih dengan kawalan ketat yang dikenakan seorang yang dilantik sebagai SUK dengan perkenan Sultan seolah2 bekas Pengarah JAIS ini merupakan seorang agen CIA. Ternyata ianya mengganggu pergerakan seharian Datuk Khusrin dan akan mengundang bahaya terhadap beliau.

Hasan Ali dikatakan mengenali Datuk Khusrin sejak sekian lama dan beliau secara peribadi boleh bekerja dengannya tanpa perlu sebarang syak wasangka yang melampau. Khalid Gagap sewajarnya bersikap lebih profesional kerana perlantikan secara rasmi telahpun dilaksanakan dan tidak timbul sebarang persoalan Datuk Khusrin ini menyokong UMNO.

Datuk Khusrin bukan seorang Ahli Politik dan tidak perlulah begitu fokus untuk mengawal beliau sebegitu rupa. Penjawat Awam yang enggan dikenali berkata Hasan Ali juga sedang menyiasat perancangan seterusnya kerana beliau dikatakan memperakui Khalid Gagap dan kuncu2 nya sedang mengatur strategi bagi memberi tekanan kepada Datuk Khusrin. Tekanan tersebut akan dilakukan sehingga Datuk Khusrin beralah dan meletak jawatan.

Perancangan2 bodoh sebegini dianggap melampau dan membuang masa kerana apa yang perlu difokuskan adalah pengukuhkan lagi hubungan kerja tidak kira samada ianya diterima oleh Khalid Gagap mahupun tidak.

Hasan Ali sebelum ini membuat kenyataan tidak menghadapi sebarang masalah untuk bekerja dengan Datuk Khusrin terutamanya dalam soal berkaitan Agama. Ini kerana Hasan Ali memperakui, walaupun terdapat beberapa pandangan bercanggah, Datuk Khusrin telah menjalankan tugas sebagai Pengarah JAIS dengan cemerlang satu ketika dahulu.5 comments:

Anonymous said...

lihatlah sendiri wahai pencacai2 PR..kerajaan yg adil, telus dan lebih baik dari BN konon...

sasha2020 said...

Khalid gagap ni sebenarnya boneka DAP...

Inilah kerajaan yg kononnya adil, telus dan berintegriti...PODAHHH!!!!

Selangor rugi besar sejak 3 tahun didalam pemerintahan Pakatan Runtuh..

Marilah kita sama-sama bungkus mereka masuk tong sampah dlm PRU 13 nanti...

Anonymous said...

telus kapala hotak DAP yg mmprkudakan PKR!
Telus mana ada, menipu rakyat adalah...

Anonymous said...

rakyat selangor yg dunggu kerana mengundi PKR masa PRU 12. kan dah kena!

Anonymous said...

apa cerita ngan SELCAT?untuk pembangkang selangor je ke?CAT kat penang pun dah campak ke laut dah.

Powered by Blogger.