Feb 13, 2011

EXCO WIRA NEGARA AKUI DICULIK ANWAR??





Sepertimana umum ketahui, EXCO Wira Perkasa Pusat, Sdra. Farid Abdullah yang hilang secara tiba2 selama 48 Jam akhirnya berjaya ditemui. Akan tetapi, keadaan beliau amat mencurigakan. Sdra. Farid bukan sahaja hilang ingatan, malah segala DOKUMEN SULIT MENGENAI SALAH LAKU ANWAR TURUT HILANG serta merta. Keadaan Farid yang bingung dan hilang ingatan menyebabkan kesukaran untuk mendapatkan maklumat mengenai kejadian yang menimpa beliau. Apabila dokumen tersebut hilang, apa yang terlintas di fikiran kita?






Melayu CinDia berpandangan motif Farid diculik adalah bagi merampas Dokumen tersebut yang akan menjadi bahan bukti salah laku Anwar. Kejadian yang menimpa beliau membuktikan sentimen jenayah politik semakin agresif di Malaysia.

Jika ianya tidak dikawal, kesannya amat besar kepada kesemua aspek yang melibatkan kestabilan Negara dari semua sudut. Semoga Sdra. Farid kembali pulih ingatannya. Melayu CinDia mendesak pihak bertanggungjawab menyiasat perkara ini.

6 comments:

Anonymous said...

Biar betol hilang sampai x ingat apa2....??aku pun konfius bila fikrkan balik...harap2 dokumen tu dapat balik la...apatah lagi berkaitan dgn Anwar....

Wu Di.

Anonymous said...

tak kan takdak buat photostat atau soft copy atau apa2 salinan kot dah tau benda tu penting , wira apa cam ni kalau safety taktau nak rancang..dah tu jadi waktu wira buat report polis pulak..macam janji2 aje..

Anonymous said...

haha..lawak gler skrip drama kali ni..teruskan bro, kasi real sikit..kahkahkah

Anonymous said...

Apabila dokumen tersebut hilang, apa yang terlintas di fikiran kita?

Hanya ada dua kemungkinan:

Pertama: Mungkin dokumen itu benar benar wujud dan:
1. Telah dicuri, mungkin juga Farid telah diculik dan di bagi drugs dan sebagainya.. Jika begitu siasatan terperinci sepatutnya telah dibuat oleh polis dll agency seperti ambil sample darah, ada pergelutan dan sebagainya.. Ini perkara serius..
2. Telah diberi kepada pihak pembangkan secara ikhlas atau dibayar.. hanya Farid yang boleh jawap mengenainya..

Kedua: Mungkin dokumen itu memang tak wujud. Ini hanya propaganda WIRA sahaja.. kebanyakan ahli WIRA akan tahu mengenai hal ini jika ianya betul.. Jika ini keadaannya, ketua wira patut letak jawatan dan bagi orang yang lebih baik dari segi akal pemikirannya untuk menerajui WIRA.. Sebab nampak sangat kebodohannya.. Kecuali memang betul dan buktikan lah dengan menyebarkan dokumen itu.. Kalau tak ada copy lagi bodoh.. Anuar Ibrahim lebih bijak dengan hanya mengatakan yang dokumen itu ada berkotak kotak pada dia, iaitu dia tidak libatkan org lain, jadi rahsia itu hanya ada pada dia dan dia boleh bawa mati sama dia.. Rasanya Ezam pun tak tahu.. Sekarang kotak kotak itu telah disimpan dengan selamatnya di dalam jubur Azmin.. Itulah Anwar takut jugak dengan Azmin..

NB. Teringat kisah bai kat LPKN yang kena potong rambut tu.. Apa ceritanya sekarang.. Last dengar siasiatan dalaman kata perkara itu tak berlaku.. Kalu itu betul, dan ada bukti dari polis, rasanya mak bapak budak itu kena mintak maaf kat semua rakyat malaysia kerana mengada adakan cerita tersebut yang boleh mengugat keharmonian masyarakat malaysia.. Rasanya ramai rakyat malaysia nak sponsor upacara nak mintak maaf tu di semua stesen tv jika benda itu tak berlaku..

Anonymous said...

Ini tiada kaitan dengan kes wira diculik..

Semalam terlihat short video clip dalam Utube pasal pihak PR umumkan PAS akan bertanding dalam pilihanraya kecil kat merlimau tu. Sedikit komen dari saya:

1. Hanya Anuar yang bercakap. Kenapa Hadi Awang tak bercakap langsung bila di beri Mikrophone tu kepada dia oleh Anwar.. Sedangkan calon dia yang bertanding.. Adakah dia tidak gembira atau tak kisah atau tak berkaliber atau media-shy.. Macamana nak jadi pemimpin kalu macam ini.. Kalu nik aziz tentu dah ambil mikrophone tu dan beri komen walaupun komen bodoh..

2. Nampak ada org kena lapkan mikrophone tu dengan kain lepas anuar habis gunakan untuk bercakap.. Terbayang macam tulah orang lapkan kepala anu dia lepas dia habis hentam jubur orang.. Tak caya tengok video clip tu dan tanya azmin, shamsidar dan saiful..

3. Nampak label PR yang ada pada baju Hadi Awang pakai. Paling kiri PKR, tengah DAP dan paling kanan PAS. Kalu dalam bagi medal olimpik, nombor satu DAP, nombor dua PKR dan nombor tiga PAS.. Kalu tengok susunan protokol pun mengikut kepentingan memang tengah paling penting, kiri nombor dua dan kanan nombor tiga... Sahlah PAS tu tak penting dalam PR.. Memang sahlah PAS selesa duduk sebelah DAP.. Sepatutnya PKR kat tengah sebab ketua umumnya ialah PKR, Pas belah kiri dan dap belah kanan.. Barulah nampak DAP tak penting dan PAS tak duduk sebelah DAP.. Apa respon PAS..

Anonymous said...

Respond dari PAS..

Jawi (PAS) dari kanan, rumi (PKR) dari kira, tulisan cina (DAP) dari ATAS kebawah, win win situation lah tu..

Lagipun memenag cina DAP lebih penting dan superior dari PKR dan PAS..

Powered by Blogger.