Feb 3, 2011

DUN MERLIMAU - HADI AWANG DESAK PKR PECAT SHAMSUL !!

Presiden PAS, Abdul Hadi Awang hari ini memaklumkan bahawa PAS tetap akan diberi keutamaan untuk bertanding di DUN Merlimau. PKR melalui sayapnya AMK sewajarnya tidak mengambil kesempatan untuk merebut kerusi tersebut kerana kawasan DUN itu telahpun diberi quota kepada PAS. Tindakan Ketua AMK Pusat, Shamsul Iskandar seolah2 cuba mencetuskan ketegangan dan dilihat mencabar PAS.
Hadi Awang sebelum ini memaklumkan akan menemui De Facto PKR, Anwar Ibrahim bagi membincangkan hal ini dan meminta agar PKR tidak bertindak mencabar krelibiliti PAS. Melayu CinDia berpendapat tindakan Shamsul ini sebagai isyarat bahawa PAS tidak lagi berfungsi dengan baik di dalam Pakatan. Ini terbukti melalui keputusan PRK DUN Tenang di mana PAS bukan hanya tewas, malah undi terhadap parti tersebut merosot jika dibandingkan dengan keputusan PRU 12.

Ada juga ura2 mengatakan bahawa Hadi Awang akan mendesak Anwar Ibrahim mengambil tindakan displin terhadap Shamsul kerana cuba mengeruhkan keadaan dengan mengganggu kerusi PAS. Ini sebagai penilaian samada Anwar benar2 jujur dalam mengambil tindakan displin.

Perebutan kawasan DUN Merlimau sebagai bukti bahawa Gabungan DAP, PKR dan PAS bukanlah gabungan yang benar2 berjuang demi rakyat. Jika benar mereka ikhlas berjuang, tidak timbul isu2 sebegini. Ini semua mahukan kuasa sebenarnya. Kuasa untuk menambah kerusi DUN. Melayu CinDia mencadangkan agar PAS dan PKR sama2 bertanding berdepan dengan BN.

3 comments:

Anonymous said...

PHR sepatutnya diberikan peluang untuk bertanding di Merlimau melaka. PS telah mengalami kekalahan di beberapa Praya kecil yang lalu. Kenapa tidak diberikan satu peluag utk PKR??? SO DS Anwar should look into poilitical survival dan bukan emosi mengambil tindakan disiplin..

Anonymous said...

bagi jangan tak bagi,klo dak ikut kang belakang,DSAI pun bukan boleh nwat apa ,masa penamaan siapa siapa boleh masok bertanding masok ajele,nanti masa undi di kira tengokm dan lihat siapa hebat .BN, PAS .PKR, nah amek kau.pilihan di tangan pengundi, AMK masok calon,peduli kan apa pas nak kata.pAS pun masok calon peduli napa PKR nalk kata.SElesai cerita .

Anonymous said...

biasala bro dunia hari ni mesti kena duit, semua taik je pembangkang ni ..jahanam..

Powered by Blogger.