Feb 19, 2011

AZMIN SUDAH BERSEDIA 'BUNUH' ANWAR !!

Azmin Ali kini semakin selesa apabila impian untuk memegang jawatan No. 2 dalam parti yang diimpikan beliau sejak sekian lama kini menjadi realiti walaupun hanya 9% dari ahli2 PKR yang keluar mengundi pada pemilihan parti yang lepas. Kini Azmin telah mengatur strategi. Strategi yang menyebabkan Anwar tidak mampu untuk memonopoli PKR. Kenyataan Azmin baru2 ini yang membuat keputusan untuk merombak semula quota kerusi Parlimen dan DUN PKR pada PRU 13 telah mengejutkan ramai pihak dari kalangan Pemimpin2 Pembangkang. Malah, Anwar sendiri tergamam dengan kenyataan media yang disampaikan Azmin kerana ianya tidak dibincangkan langsung di dalam mesyuarat sebelum ini. Azmin bercakap seolah2 mewakili pihak PKR Pusat yang memutuskan apa yang didakwa olehnya. Apa sebenarnya strategi Azmin Ali? Beliau merupakan satu2 nya individu yang tahu kesemua rahsia sulit Anwar.
Azmin Ali bukan calang2 orangnya. Beliau amat licik dalam permainan politik PKR. Beliau kini mampu membuat keputusan mewakili PKR tanpa perlu merujuk atau berbincang dengan pimpinan Parti. Malah, Anwar sendiri tidak boleh mempertikai keputusan beliau. Azmin juga merupakan antara individu yang berjaya menyingkir Ahli Parlimen Padang Serai, N.Gobalakrishnan kerana dilihat tidak mempunyai sebarang kepentingan dalam merealisasi agenda sulit politik beliau. Walhal, Gobala merupakan antara penyokong tegar Anwar dan sentiasa menyanjung Bekas Timbalan Perdana Menteri itu.

Tindakan Azmin yang semakin agresif menggunakan kuasannya bukan sahaja tidak disenangi pimpinan PKR, malah Presiden Parti, Kak Wan sendiri sudah semakin kusut dengan tindak tanduk Ahli Parlimen Gombak ini. Kak Wan yang sememangnya kita sedia maklum tidak suka dengan Azmin dikatakan hampir setiap hari memarahi Anwar kerana tidak mengawal nafsu serakah politik Azmin.

Ramai pemimpin PKR yang sudah mula bercakap2 soal Azmin ini. Dan apa yang diberitahu, Azmin merupakan orang pertama yang gembira apabila Anwar diputuskan bersalah dalam kes liwatnya dan dihumban ke dalam penjara. Kerana Azmin tidak memerlukan lagi nasihat atau sogokan dari Ketua Pembangkang ini. Azmin kini sudah bersedia memimpin PKR tanpa memerlukan bantuan dari mana2 pihak. Persoalannya, apa tujuan Azmin melakukan semua ini?

Kuasa.. Semuanya kerana kuasa. Tidak perlu salahkan Azmin kerana Anwar sendiri yang mengajar anak2 ikannya tentang perlunya kita utamakan kuasa. Kerana apabila kita ada kuasa, semua yang kita impikan akan menjadi realiti. Azmin tidak mahu karier politik beliau selama2 nya hanya untuk membela Bosnya. Malah Azmin sendiri semakin jemu menghabiskan sisa2 politik beliau semata2 untuk membela Anwar.

Azmin kini mahu membuktikan kepada kesemua yang menentangnya di dalam PKR, bahawa beliau bakal memimpin Parti tersebut dan tidak mustahil beliau akan menduduki takhta Anwar Ibrahim satu hari nanti. Beliau tidak akan sesekali keluar dari PKR kerana beliau tahu karier politik beliau akan 'mati' apabila bersama UMNO.

Melayu CinDia melihat permainan politik PKR ini tidak perlu diambil tahu sebenarnya. Akan tetapi Melayu CinDia merasakan perlu menceritakan kesemua ini khas buat ahli2 PKR. Mungkin mereka yang membacanya akan mendakwa ianya fitnah jahat semata2. Biarkan, kerana apa yang ditulis ini akan menjadi realiti. Pada masa itu, apakah nasib PKR di bawah pimpinan Azmin?
1 comments:

Anonymous said...

semua rahsia anwar dalam jubur azmin dan jubur dan puki shamsidar.. kena kepit kuat, anwar tak tahan..

Powered by Blogger.