Feb 24, 2011

10 AHLI PARLIMEN PKR KINI B'SAMA ZAID IBRAHIM!!

TUAH BADAN!! Baru sahaja tubuh parti, sudah memperolehi 1 Parlimen. Inilah realiti politik yang mesti kita akui. Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA) dikatakan akan menarik seberamai Ahli Parlimen Bebas untuk bersatu di bawah Parti ini. Dikatakan juga Pengasas Parti KITA, Datuk Zaid Ibrahim telah mengadakan perjumpaan tertutup bersama beberapa Ahli Parlimen PKR yang sedang merancang untuk keluar dari parti tersebut dan menyertai Parti KITA. Ini bukan sahaja akan melunyai kubu kekuatan PKR yang kian rebah, malah Anwar akan semakin meroyan kerana bukan sahaja impian Ketua Pembangkang itu untuk melaksanakan Misi 16 September berkecai, malah telah memakan dirinya semula.
Sebelum ini, seorang demi seorang Ahli Parlimen PKR bertindak keluar parti akibat dari sikap hipokrit, diktator dan angkuh Anwar dalam menguasai kuasa secara rakus telah menyebabkan ramai di kalangan Pemimpin PKR semakin hilang kepercayaan terhadap beliau.

Ahli Parlimen Padang Serai, N.Gobalakrishnan yang keluar parti baru2 ini merasakan beliau tertipu dengan kepimpinan Anwar yang dilihatnya satu ketika dahulu sebagai pemimpin berjiwa rakyat. Malangnya, apabila mendapat kuasa, jiwa Anwar dilihat semakin kotor.

Dikatakan Gobala bersama seorang lagi bekas Ahli Parlimen PKR dari Nibong Tebal, Tan Tee Beng merupakan antara individu yang akan bertindak menggerakkan strategi secara halus bagi mengumpul sekurang2 nya 10 Ahli Parlimen PKR yang tidak berpuas hati dengan kepimpinan parti tersebut keluar dan menyertai parti KITA.

Mungkin UMNO dan BN bukan lagi sasaran dan musuh politik PKR selepas ini. PKR akan berhadapan dengan Parti KITA. Maka berlakunya perang politik antara Pembangkang dan serpihan Pembangkang. Menarik apabila difikirkan semula permainan politik mereka. Boleh dijadikan bahan tontonan umum buat kesemua masyarakat dan rakyat Malaysia.

Jika benar ianya berlaku, bercakaranlah sesama anda. Ianya memudahkan BN untuk melaksanakan dasar2 perlaksanaan pembangunan untuk rakyat.


11 comments:

Anonymous said...

BIAWAK TETAP BIAWAK BABI TETAP BABI..CUMA ULAMAK JADI BABI NI YG PALAING HEBAT

Sudir said...

Perghhh.. baru ni aku dengar simpulan bahasa ni.. Karam singh walia pun tak pernah sebut.. :)

Anonymous said...

Berapa agaknya KITA bayar kat diorang ni ???

Ada juta-juta tak ???

Anonymous said...

ye la anoy kalau masuk parti UMNO atau BN tentu nya pembangkang cakap dapat RM juta juta

Anonymous said...

ulamak jadi babi?
siapa tu?
siapa yang dimaksudkan?
adakah ulamak tersebut NIK AJIS?

Anonymous said...

Sudah terang lagi bersuluh. Nick Ajis la tu, sape lagi kalau bukan babi.

Muhammad Ariff Mohamad Nizam said...

amat menarik perkembangan politik kita hari ni.tak sabar utk tgk situasi PRU13.

http://riffzam.blogspot.com/

Anonymous said...

masih lagi kita teringat lagu SEPULUH BUDAK HITAM maka kita ada telinga dengar...ada mata tengok...ada mulut kita komen...

Anonymous said...

Nampak gayanya, kalau sokong nick ajis, nanti kat dalam satu rumah, ayah islam, mak kristian, anak sikh, hindu, taosm dll... sbb nick ajis akan kata itu TAKPE.....

SOKONG ANWAR BERMAKNA SOKONG PLURANISME..... SOKONG NICKY AJIS, PUN AKAN IKUT SAMA.....

Unknown said...

Jika KITA benar-benar berjuang membela keadilan rakyat tanpa perlunya mereka bermusuhan dengan parti2 Komponen BN, rasanya itulah tindakan terbaik penubuhan parti KITA. Jangan contohi PKR, DAP dan PAS khususnya yang mementingkan KUASA duniawi.

Terima kasih kerana sudi link blog PRKMSIA.blogspot.com :)

RONRED said...

mohon link ngan blog tuan

Powered by Blogger.