Jan 15, 2011

UMMI HAFILDA JUGA DIGELAR BLOGGER 'NYAMUK' ??

"Itu hanya soal nyamuk", kata Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika diminta mengulas cabaran Ummi Hafilda Ali untuk berdebat dengannya berhubung kebenaran kes salah laku seks beliau.
Ummi Hafilda yang merupakan adik kepada Timbalan Presiden PKR Azmin Ali pernah menjadi saksi penting kes liwat Anwar pada 1998.

Anwar berkata demikian kepada pemberita ketika diminta mengulas mengenai cabaran debat itu ketika ditemui pada majlis "Himpunan Kebangkitan Rakyat PAS Ganti Umno" di Kampung Geliga, di Kemaman, hari ini yang dirasmikan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Ketika diminta mengulas lanjut mengenai cabaran debat yang dibuat oleh Ummi Hafilda pada Khamis lalu itu, Anwar berkata beliau menyerahkan kepada Presiden PAS untuk menjawab isu berkenaan.

Abdul Hadi sebelum itu ketika ditanya berhubung kenyataan Ummi Hafilda yang mahu memfailkan saman berjumlah RM700 juta terhadap Anwar, Azmin, Presiden PKR Dr Wan Azizah Wan Ismail, peguam Karpal Singh dan parti PAS kerana salah laku mereka terhadapnya pada 1997, berkata:

"Itu nyamuk saja yang dilepaskan, jadi biarlah nyamuk yang jawab".

Daripada jumlah RM700 juta itu, Ummi Hafilda berkata saman terhadap Anwar berjumlah RM300 juta dibuat atas dakwaan salah guna kuasa selaku Timbalan Perdana Menteri pada 1997 yang mengarahkan dia ditangkap dan didera bagi mendapatkan pengakuan palsu berhubung skandal seks.

Ummi Hafilda berkata saman berjumlah RM200 juta terhadap Karpal, RM100 juta terhadap Wan Azizah dan RM100 juta lagi terhadap PAS.

Turut hadir pada majlis itu ialah Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Pesuruhjaya PAS Terengganu Datuk Harun Taib yang juga Ketua Dewan Ulama PAS Pusat.Laporan Bernama

5 comments:

islamic neutron said...

Haha, nyamuk la sangat.., tapi sampai upah berbelas peguam masa tuh.. gentar x gentar, ea..

Truth prevails said...

Nyamuk ada banyak nyamuk yg bahaya wooo..kalau kena nyamuk denggi hah dpt denggi berdarah baru tau..tak pun nyamuk yg bawak JE or malaria, tak ke parah AL-Jub kena qurantine!!

Anonymous said...

aljuburi dalam ketakutan yg amat sangat.......berkat doa saiful..

Anonymous said...

Nyamuk ko kata yer...hehe....ini nyamyuk bawa virus paling bahaya....ko tunggu la...

Anonymous said...

hehehe... ramai jugak manusia yang berasa ummi hafilda jalang upahan sebagai pemimpin besar bertaraf global kot? ... ada manusia percaya giler dengan gerita fasiknya...... itulah taraf minda & nilai hidup spesis melayu umno... kakakakah

Powered by Blogger.