Jan 12, 2011

TERBABAS - AIR ASIA AKAN MUFLIS !!

Malaysia semalam digegarkan dengan satu kejadian negeri apabila pesawat Syarikat Penerbangan Tambang Murah Air Asia terbabas ketika mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, Sarawak. Kejadian yang berlaku semalam telah menyebabkan beberapa jadual penerbangan ke Lapangan Terbang Kuching terpaksa dibatalkan. Malah, Lapangan Terbang ini akan terus ditutup sehingga diberitahu kelak.
Kejadian ini sedikit sebanyak akan memberi gambaran jelas masyarakat Malaysia bahawa Air Asia bukan sebuah syarikat penerbangan yang berkualiti terutamanya dari aspek keselamatan. Kejadian yang pertama kali berlaku terhadap syarikat ini sejak mula beroperasi telah menyebabkan masyarakat Malaysia khuatir untuk menggunakan khidmat penerbangan Air Asia.

CEO Air Asia Tony Fernandes mesti memberi jawapan dan penjelasan mengenai kejadian yang berlaku. Kejadian ini tidak sewajarnya berlaku. Jikalau tidak, Air Asia selepas ini tidak lagi menjadi syarikat penerbangan utama masyarakat Malaysia.Post by... Melayu CinDia

2 comments:

Anonymous said...

air asia memang syarikat penerbangan yang tak berkualiti. servis, layanan dan hospitaliti teruk dan memualkan. pramugara dan pramugari berlagak cantik dan sombong.padahal berkelulusan spm je kot

Anonymous said...

Gua sudah bilang of the consequences of safety when Tok Kadiaq THE Scribe wrote something on Air Asia in his blog recently.
While celebrating the success story many people forget of the Safety aspect and no body has question the Air Asia of the practices and Standard Operating Procedure! beside the authority concern!who knows or who cares?
Now it is time that Air Asia come out with open declaration of the standard of the Flight Safety and the investigation on this mishap must be made known to the public.
Jangan nak kaut untung sahaja!

Powered by Blogger.