Jan 25, 2011

TANTAWI DESAK SHAMSUL ISKANDAR LETAK JAWATAN !!

Berita yang diterima petang tadi bahawa terdapat perebutan kerusi DUN Merlimau di antara PAS dan PKR heboh diperkatakan. Malah terdapat pertelingkahan besar di antara Pemuda PAS dan AMK Pusat mengenai perkara ini. Menurut sumber dari rakan2 dari Pemuda PAS Gombak, Ustaz Nasruddin Tantawi ada berbincang melalui perbualan telefon. Akan tetapi, perbualan tersebut bertukar menjadi pergaduhan mulut di kalangan mereka.
Ustaz Tantawi dengan berang mempersoalkan tindakan AMK yang cuba mengacau kerusi yang sememangnya telah ditetapkan menjadi kerusi PAS sejak PRU 12 lagi. Ini membuktikan bahawa PKR berniat jahat untuk merebut kerusi tersebut.

Ustaz Tantawi juga dalam perbualan telah mengugut untuk mengadakan sidang akhbar bagi mendesak AMK menarik balik tawaran untuk bertanding di kerusi DUN Merlimau atau Shamsul Iskandar wajar diambil tindakan displin kerana cuba mengeruhkan hubungan Pakatan.

Melayu CinDia diberitahu pergaduhan ini telah menyebabkan kekecohan di kalangan Pemuda PAS dan AMK Melaka. Satu mesyuarat khas mungkin diadakan bagi mencari jalan penyelesaian setelah Ketua dari kedua2 sayap parti PAS dan PKR itu tidak mahu mencari jalan penyelesaian.

PAS ITU KAFIR... DAP ITU ISLAM... PKR?? PKR TIADA AGAMA KOT.... SEMUA SAMA SAHAJA...

1 comments:

Ular Menyusur Akar said...

Baik bagi pada PKR. Senang sikit UMNO buat kerja...

Powered by Blogger.