Jan 14, 2011

RONNIE LIU DAKWA UNDANG2 SYARIAH TAK RELEVEN !!

UNDANG-UNDANG SYARIAH?? TAK PROAKTIF.. TAK RELEVEN... Isu arak di Selangor menjadi kontroversi kembali. Exco Selangor, Ronnie Liu tidak pernah putus asa memastikan arak menjadi "hidangan" pelengkap keberhasilan Kerajaan Negeri Selangor. Perjuangan Hasan Ali untuk mengIslamkan Selangor ternyata sia2. Kekecohan kembali timbul setelah MPSJ merujuk garis panduan yang melarang Orang Islam bekerja di tempat2 yang menyajikan minuman kegemaran beliau, iaitu arak. Ronnie Liu kelihatan berang dan semakin rimas dengan Undang2 Syariah di Selangor.
Ronnie Liu mengarahkan agar MPSJ menarik semula garis panduan tersebut serta merta kerana secara peribadinya, ia tidak relevan dilaksanakan di sebuah Negeri maju seperti Selangor. WOW!! Panas satu badan Hasan Ali. Sabar Uncle Hasan. Nanti kena marah lagi dengan De Facto PAS, Nik Aziz. Sudah sampai 1 lagi surat amaran.

Perjuangan DAP nampaknya secara agresif telah dilaksanakan Ronnie Liu. Beliau secara tegas memberi amaran bahawa undang-undang Syariah Selangor tidak boleh digunapakai sebagai rujukan mana2 Majlis Perbandaran di Selangor. Ambik kau. Inilah baru namanya perjuangan mengkafirkan Islam.

Hasan Ali. Apa tunggu lagi? Takut dengan Nik Aziz ka? Oooo.. Lupa. Surat amaran. Hancur PAS sekarang. Khalid Gagap kata apa? Dia tak ada masa nak layan semua ni. Kerja dia menyamun harta Kerajaan sahaja.Post by... Melayu CinDia

2 comments:

Anonymous said...

PA hairan bro, mulsimah PAS pun boleh sorong c.... dan b.n... kat DAP. PAS ni mana ada maruah Islam, yg merka nampak dan kejar pangkat dan harta. Kan POpe Nik Ajis tu...., binatang politik.

Anonymous said...

hadoi..ni blom cina jd MB lg..melayu kena pandai2la guna kuase..setakat kon** kecik ni..melayu lg power ma..pa da takut? bangkit melayu..

Powered by Blogger.