Jan 4, 2011

P'TEMUAN SULIT - PRESIDEN ABIM TAMPAR ANWAR ??

Sepertimana yang kita dengar dari sumber2 sahih, satu pertemuan telah diadakan antara Ketua Pembangkang dan pemimpin2 ABIM pada malam kelmarin. Ini didedahkan sendiri oleh bekas orang kanan Anwar. Akan tetapi, benarkah ura2 mengatakan bahawa Anwar telah dilanyak pemimpin2 ABIM semasa sessi pertemuan tersebut?
Gelagat Anwar Ibrahim kini yang sanggup menggadaikan maruah Agama demi sokongan pengundi bukan Islam dikatakan telah menyebabkan pemimpin2 ABIM naik berang dengan beliau. Kepimpinan Anwar semasa di dalam ABIM jelas semakin terpesong setelah bersama PKR.

Namun, persoalan demi persoalan timbul di fikiran Melayu CinDia? Adakah Anwar kini tidak lagi mempercayai PAS untuk mendapatkan sokongan Melayu dan Islam? PAS yang sebelum ini diyakini Anwar mampu memantapkan sokongan Melayu terhadap Pakatan dilihat semakin lemah. Malah, beberapa pemimpin PAS pro ulama' secara terang tidak lagi menyokong Ahli Parlimen Permatang Pauh ini akibat kenyataan beliau mengenai Islamic Pluralisme.

ABIM sememangnya berang dengan beberapa tindakan Anwar termasuklah meminggirkan bekas2 pemimpin NGO tersebut yang menyertai PKR. Anwar dilihat lebih selesa bersama Azmin Ali dan kroni2 barunya dalam merancang strategi menawan Malaysia.

ABIM, anda tidak perlu bersama Anwar lagi. Jika ABIM bersama dengan peliwat ini, tercemarlah maruah perjuangan Islam yang menjadi nadi NGO Islam.Post by... Melayu CinDia (Bekas Pelajar Sekolah Islam ABIM... Heheheh)

2 comments:

ISAC said...

Betul ke bro???

Kalau betul Alhamdulillah...

Bekas anak murid Prof Dato' Dr. Sidek Baba...

Heh..heh..heh....

Anonymous said...

Sebenarnya penulis ini sedang bermimpi..

http://msomelayu.blogspot.com/2011/01/ulasan-peristiwa.html

Powered by Blogger.