Jan 3, 2011

PRK TENANG - HISHAMUDDIN RAIS DESAK PAS TARIK DIRI !!


Orang kanan Anwar Ibrahim, Hishamuddin Rais telah melemahkan semangat PAS berjuang untuk menang pada PRK DUN Tenang. Aktivis Reformis ini telah membuat andaian bahawa PAS akan kalah teruk jika meneruskan hasrat bertanding di DUN tersebut.Beliau berkata, PAS terpaksa menerima realiti bahawa DUN Tenang bukanlah tempat untuk PAS kerana ini merupakan realiti politik yang mesti diakui oleh parti tersebut bersama PKR dan DAP.

Di kala Pakatan berhasrat untuk menawan Johor, Hishamuddin Rais membuat andaian bahawa Pakatan tiada kekuatan di Johor kerana Negeri tersebut merupakan kubu kuat UMNO. Beliau juga mengkritik perjuangan Pakatan yang dilihat beliau sebagai berterbangan di langit atau di awang-awangan. Katanya, janji-janji yang tidak masuk akal akhirnya akan menjerut leher sendiri.

Teriakan 'Reformasi' dan laungan 'Takbir' bagi beliau tidak lagi menjadi sahutan keramat dengan situasi politik pada hari ini. Beliau mendakwa, masyarakat masih keliru dengan perjuangan yang hendak disampaikan Pakatan walaupun telah bergabung hampir 3 tahun.

Tertarik dengan ungkapan yang disampaikan beliau melalui penulisan Sun Tzu. Melayu CinDia tujukan khas buat kesemua penyokong dan pemimpin BN.

Ketahui dirimu Ketahui musuhmu Seratus pertempuran Seratus kemenanganPost by... Melayu CinDia

6 comments:

Ular Menyusur Akar said...

Tuan,

Oleh kerana isu entry ini berkaitan PRK Tenang, UMA mohon supaya article ini di linkkan ke Ular Menyusur Akar.

agbr47: Semoga perjuangan kita berjaya.

Anonymous said...

ekekeke.... gay tua sure mau parti anugerah tuhan yg bertanding..... ekekeke

Anonymous said...

Siapa le dia ni ngaji tak abis cuma raja hasut rakyat buat demostrasi jalanan tapi dia tak prnah kena tangkap smasa demostrasi jalanan...

goodlistener said...

setuju dgn saranan bro ni, itu satu pandangan yg ikhlas dan jauh kehadapan. Ayuh Parti Ajaran Syaitan mu gn dok buang masa ,tenaga dan pitih, gi jaga kalate supaya tak tumbang dlm PRU Ke 13 ni.

pemerhati said...

salam..pada saya jgn amik pusing dgn kenyataan2 dia ni. mungkin dia nak suruh BN bersenang lenang smpai boleh kena blasah..so sentiasa work on the right track.

Anonymous said...

Betul...jgn layan natang ni...BN kena beri perhatian PRK Tenang. Soal PAS kucar-kacir pi mampus ngan dia org...

Powered by Blogger.