Jan 8, 2011

PM PULA BONGKAR KISAH ROGOL RAIS YATIM !!

Why now ? Itu soalan yang dilontarkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ketika ditanya mengenai tuduhan rogol melibatkan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Rais Yatim. Depan wartawan berbagai agensi Najib dengan tegas mempertikaikan mengapa dakwaan rogol ke atas baru dibangkitkan sekarang."Apa pun, (kes yang didakwa itu) berlaku pada tahun 2007. Soalnya mengapa baru sekarang (dibangkitkan)?". Dia (Rais Yatim) dah buat kenyataan, dia pertahankan kenyataan dia, jadi biarlah proses itu berjalan. Kita tak boleh hakimi dan kata sesuatu terhadap seseorang sebelum siasatan yang sepatutnya dijalankan," katanya dalam laporan Agenda News.

Rais sebelum ini menafikan dakwaan beliau terlibat dalam kes jenayah rogol pembantu rumah warga Indonesia pada 2007 bernama Robengah. Malah, gambar bekas pembantu rumah beliau yang disebarkan sebelum ini juga bukan individu yang sebenar.

Pembongkaran gambar sebenar bekas pembantu rumah beliau telah membuktikan bahawa tuduhan ini adalah fitnah semata2. Penipuan gambar ini ternyata jauh bezanya bukan sekadar paras rupa, malah bekas pembantu rumahnya Robengah (gambar di atas) berumur 46 tahun, jauh beza dengan gambar yang disebarkan sebelum ini.


Post by... Melayu CinDia

3 comments:

anti bohmau said...

saja2 depa nak peghangat nasik sejuk ja datuk seri....dah lama depa peghap, sejak 2007. kut2 nak pedeghaih momentum pilihanraya, wak keluaq mai la apa yg patut...tapi tak dan nak suam, terkantoi!

Ustz Seipol said...

sambung balik cerita Adun selingsing lagi best.

Anonymous said...

Masa aku tertengok program ASK 2010 baru2 ni, rais yatim & bini pun hadir sama, gelagat artis & menterinya amat menjolok mata. ala-hollywoods / bollywoods.... perangai & mentaliti menteri & pegawai2 serta artis2.. .. pemujaan melampau kepada nilai barat ... nilai & identiti puak2 melayu jenis ini amat menyanggahi nilai melayu, nilai Islam, nilai timur dan dasar kebudayaan kebangsaan... kalau fitnah ini berlaku terhadap dirinya .. gelagat budaya hidup kebaratannya ini… logiknya masih relevan... relevan... heheheeheee

Powered by Blogger.