Jan 26, 2011

NORMALA DAKWA HARAM UMAT ISLAM MAKAN KFC...

Kisah calon PAS DUN Tenang, Normala yang dikaitkan dengan KFC menjadi perbualan hangat di kalangan ahli2 politik tidak kira dari BN mahupun Parti Pembangkang. Normala secara tiba2 tidak suka bercakap soal KFC lantas berkata "Saya tidak suka KFC." Pelik sungguh apabila Normala secara tiba2 marah apabila dikaitkan beliau dengan Syarikat tersebut. Menurut beberapa ahli PAS terdekat, Normala mendakwa ayam KFC itu bukan dari sumber yang halal, maka beliau secara peribadi menjatuhkan hukum haram untuk makan produk KFC. Huh? Alasan.. Kenapa mesti menghina dan memburuk2 kan syarikat tersebut. Mengaku sajalah bekas suami kamu merupakan Pekerja KFC satu ketika dahulu. Sentimen peribadi, dihina pula syarikat KFC.

Apa? Hina sangatkah pekerja2 KFC sehingga beliau sanggup mendakwa sedemikian? Melayu CinDia pasti, jika pekerja2 KFC mendengar jawapan Normala, mereka juga akan berang dan kecewa. Adakah keceluparan mulutnya memberi kelayakan kepada beliau untuk memegang kerusi DUN Tenang?

Melayu CinDia tidak berniat untuk membongkar kisah peribadi beliau. Akan tetapi keceluparan mulut wanita ini seolah2 tidak menghormati pekerja2 KFC yang rata2 nya beragama Islam. Dikata pula makan KFC hukumnya haram. Maknanya, pekerja2 KFC turut bersubahat menjual makanan haram tersebut? Jikalau pun masih dendam dengan bekas suami pertama, jangan pula dihina syarikat milik Melayu dan Islam ini.

5 comments:

Media Cyber said...

telah disedut ke blog khas DUN TENANG!

blogenstarz said...

KFC tak sedap sebab dah kena BABI panggang 5 ekoq....

Megat Alam Gempita said...

KFC adalah anak syarikat milik bumiputera Melayu Islam melalui Johor Corporation(J-Corp) yg ditubuhkan oleh UMNO Johor. Pengambil alihan KFC oleh J-Corp amat-amat disakiti dan dicemburui oleh Singapork satu masa dulu.
Emm Teman faham mengapa si Malaun ni asyik kutuk KFC, mungkin itu suara hatinya yg telah dipesongkan oleh suara syaithan harbi chauvinist komunis DAP dan PAP.

Anonymous said...

bangapnya otak umono......

syarikat induk KFC milik yahudi ini di Amerika Syarikat, kafir harbi.... yahudi ni yang dok sokong Israel tidas umat Islam Palestin......

sama juga..
Stesyen minyak BP=British Petrolium ....

Stesyen minyak Caltex= California Texas Oil ......

Stesyen minyak Shell, esso, mobile .. tu milik sapa?...

secara tak langsung kita dok bagi sumbangan kepada yahudi jugak... pada hal kita dah ada PETRONAS .... kerana kebangapan begini kita terjajah..... kakkaka

Anonymous said...

semua alat mudah alih beri untung ke yahudi.. beb.. handpon sony..nokia..senjata yang ppolis dan askar gunakan.. mic dan power am..tv dan lain semua nya yahudi. termasuk aljuburi tu.. geng keras yahudi....pas bank pun tak mampu adakan.. masjid tak mampu bina.. apa taiknya..

Powered by Blogger.