Jan 3, 2011

NIK AZIZ AJAK TEO SENAMROBIK DI RUMAHNYA !!


Islam tidak melarang sebarang kegiatan termasuk senamrobik dilakukan dalam kawasan masjid asalkan kegiatan itu tidak bercanggah dengan syariat Islam, kata Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.Menteri Besar Kelantan itu berkata tidak menjadi masalah untuk melakukan kegiatan di luar atau dalam masjid sama ada oleh orang Islam atau bukan Islam.

"Adalah tidak salah dalam Islam pihak tertentu mengadakan kegiatan dalam rumah ibadah orang Islam, kerana zaman Nabi Muhammad s.a.w dahulupun, ada orang kafir masuk (kawasan) masjid kerana ia menjadi pusat segala kegiatan termasuk politik," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan kuliah Jumaat di Dataran Ilmu, di Kota Bharu hari ini.

Beliau mengulas tindakan Anggota Parlimen Serdang Teo Nie Ching yang masuk ke pekarangan Masjid Taman Cheras Jaya, Balakong, Selangor dengan memakai baju ketat semasa melakukan senamrobik bersama jemaah masjid itu, yang disifatkan tidak menghormati rumah suci itu, yang dilaporkan di muka depan Utusan Malaysia semalam.Artikel ini dipetik dari Malaysiakini dan Bernama.

2 comments:

Anonymous said...

PARTI PAS NI MALAS NAK KOMEN DAH>>>>YANG PASTI NIK AZIZ NIK MATI TU ELOK SAKIT TENAT JE>>NAK SGT TENGOK DIA KOMA>>NAK SGT TGK NANTI CINA CINA BABI TU TGK>>>INDIA INDIA BIAWAK TU TGK>>DOA BAGI DIA MASUK SYURGA>>>>>>>>>>>>>>>>>CELKA KAU CILANAT KAU BABI KAU SIAL KAU

dzimba MMIM said...

fatwa nik aziz ni sesuai untuk orang kafir yang tidak tahu apa apa tentang agama.. nik aziz skrg pakar rujuk untuk agama bagi orang kafir.. orang yang betul islam sudah lama lari daripada dia. Kalau ada pun segelintir di pengkalan chepa.

Powered by Blogger.