Jan 1, 2011

NAJIB UMUM BUBAR PARLIMEN ??

Benarkah ura2 bahawa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan mengumumkan pembubaran Parlimen dalam masa terdekat ini?Cepat betul masa berlalu. Kini telah masuk tahun 2011. Dalam arena politik, kemunculan 2011 berkait rapat dengan Pilihanraya Umum. Setakat hari ini, apa yang Melayu CinDia kedengaran Pilihanraya Umum Sarawak sudah tentunya diadakan pada tahun ini. Namun, apakah persediaan kita?

Adakah PRK DUN Tenang menjadi penentu dan pengukur kekuatan di Sarawak? Melayu CinDia sering mengunjungi blog2 politik Sarawak dan melihat pembangkang kini sudah bergiat aktif menabur pelbagai fitnah bagi menjatuhkan krelibiliti BN. Persoalannya, adakah ini menandakan bahawa tsunami politik Sarawak akan berubah.

Melayu CinDia memuji inisiatif beberapa blogger Sarawak yang telah memulakan perang saraf politik Sarawak bagi menjawab segala fitnah yang dilemparkan pembangkang. Apa yang diharapkan, persediaan rapi bagi menghadapi PRU Sarawak akan lebih perkasa bagi menghadapi sebarang dakyah2 pewmbangkang.

Melayu CinDia akan turut membantu.

1 comments:

Anonymous said...

jika benar.. mmg tak sabo nak ngundi...dan dipercayai ramai pun tak sabo nak buat pilihan....yang sudah pasti yang terbaeeekkkkk punyer...

semoga Malaysia maju jaya....di bawah pentadbiran yang sedia ada....yang mempertahankan perlembagaan...yang memartabatkan ISLAM sebagai agama rasmi.....

wallahu'alam...

Powered by Blogger.