Jan 31, 2011

MAHATHIR GELAR NIK AZIZ DEWA KUFUR..!!?





Jika sebelum ini, Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pernah menfatwakan orang Islam yang menyertai UMNO sebagai kufur dan jahiliyah, hari ini bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamed kembali bersuara mengkritik De Facto PAS itu setelah sekian lama berdiam diri memberi sebarang komen mengenai beliau. Tun M mengatakan Islam yang dibawa Nik Aziz itu lebih teruk dari Islam Nasionalis. Ini berikutan dakwah yang digunakan beliau dilihat semakin terpesong malah berkongsi kuasa Islam bersama DAP.




Tun M mendakwa, Nik Aziz sewajarnya malu dengan tindak tanduk beliau kini yang dilihat telah memecahbelahkan Islam di Malaysia dan menjulang pemimpin2 yang tidak bermoral.


"Tidak cukup dengan ini Nik Aziz sanggup bekerja keras dengan DAP untuk menubuh Pakatan. Bahawa dahulu PAS mendakwa kerjasama Umno dengan orang bukan Islam menjadikan mereka kafir dilupakan sahaja kerana ingin menjadikan Pakatan musuh Umnoyang kuat."





"Dengan cara ini Nik Aziz menentukan kali ini perpecahan orang Melayu Islam kepada tiga pasukan yang lemah menjadi kekal," coret Dr Mahathir sambil menambah ajaran bahawa orang Islam itu bersaudara tidak dihiraukan oleh Nik Aziz."





Melayu CinDia amat bersetuju dengan pandangan Tun M yang sememangnya mengenai Nik Aziz sejak Kelantan dirampas parti tersebut. Perkataan Islam di dalam PAS ini semakin agresif dipergunakan untuk melakukan pelbagai penipuan dan penyelewengan demi kepentingan politik kotor yang dirancang mereka.

9 comments:

Eversoris said...

Alhamdulillah.. AMENO parti Islam.. bila lagi nak laksana hudud??50 tahun dah nih.. cakap ketuannan.. ke takut?

Anonymous said...

Mano pulok? isle tu hok PEH belako....pangkoh PEH masyuk surgo...pangkoh umno masyuk nerako...celako...celako...celako.........Nicky arjiss.....

ALahaI sI LunCAi said...

EHH.. KORANG PERASAN TAK ? KE MANA NIK AZIZ PERGI CERAMAH KE, IMAMKAN SOLAT HAJAT KE, PAS PASTI KALAH.

KORANG PERASAN TAK ?

Anonymous said...

Ke pada Eversoris

PAS perintah Kelantan dah 20 tahun lebih dibawah Imam Besar N Ajis. Mana Hudud yang dilaung-laungkan? N Ajis lebih takut kepada Lim Kit Siang dan Karpal Singh daripada hukum Allah.

LKS dan KS dijamin masuk Syurga oleh N Ajis.

usop said...

takde guna pas melaungkan nak melaksanakan hukum hudud sekiranya pemimpin pas sendiri bertindak tidak mengikut landas islam.. cakap tak serupa bikin...
yang selalu pemimpin pas cakap betul cuma kesan ubat kuat yang dia orang jaja sana sini.. pasal tu tak kira sapa asal ada peluang dia orang balun...

Anonymous said...

Org Islam kat negara arab berpecah dan tak bersatu sebab ada org macam nik azizlah. Nik aziz ada dendam peribadi dengan umno.

man on da street said...

UMNO tidak pernah menjanjikan hudud, dan tidak pernah dalam 50 tahun menjajikan melaksanakan hudud, thats a bloody F#$%^&G answer to you bro EVERSORIS, UMNO never takut , lu jugak ketingallan zaman. Bro EVERSORIS, gua cadangkan lu tongging dan tenggok lu punya L@#$%u, ada lambang PUS kah. For your info , PUS itu ada lah nanah dalam bahasa omputih.Lu cakap dan beri komen macam tak cukup sekolah.Gua tak salah lu, sebab lu punya mentaliti lembab macam lu punya pemimpin jugak, yang tu ,yang lulus form three, yang pernah kerja kat store, yang sekarang ni jadi naib president.Mau beri komen , do your bloody homework first bro!Jangan bukak mulut yng haprak bau nya, siout!Yang gua tau , pemimpin Pas (Nanah), yang selalu merapu bab hudud ni, tapi bila bergaul ngan DAP, hampih. Malu lah sikit kat umat YANG KAU MINTAK SEDEKAH SELAMA NI, SEWAKTU BERCEREMAH MERATA SEANTERO bumi tanah melayu ni. Apa dah jadi ngan duit jual konsesi balak untuk menabung parti PUS(Nanah).Nik Najis ada lah DAJJAL semasa. Terima rasuah mau gi menunaikan haji, lepas tu deny!Tak kan lah tak tau berapa nilai jumlah . Sewaktu beliau menerima tawaran untuk mengerjakan Haji sewaktu itu, bear in mind, orang yang hendak pergi menunaikan haji , akan menerima notis personally dari agent atau pun Tabung Haji.Mereka yang bertanggung jawab di dalam pentadbiran Tabung Haji tidak akan, tidak akan menyerahkan kepada third party untuk memaklumkan kepada peserta yang berjaya!Gua telah pun menunaikan haji gua sewaktu musim 2003/2004 melaluii Muasassah, jumlah nya ,lebih kurang, + - 13,000 RM.Tuan Guru tok Pek Kong dari Kelantan, kaki kelentong fatwa, rasuah jual konsessi balak.Lepas ni doakan pecah perut kepada seluruh umat islam yang membencikan anda, kan lebih senang untuk menghapuskan musuh PUSS, yakni nanah dalam bahasa omputih, tak gitu, EVERSORIS!Lebih senang jual agama kepada yang jahil tentang agama. Tak gitu POK NIK, tenguk lu punya keluarga, mereka semua ada hidup senang ka atau hidup merempat macam kebanyakkan rakyat kelantan yang berhijrah untuk umencari pekerjaan di negeri lain. Lu Jawab sendiri lah bro, agak nya kalau lu tak join politik , apa lah agak nya lu buat untuk cari makan? Awak pun bukan nya pergi luar negara untuk mempelajari agama, betul tak! Agama yang awak sandarkan ada lah atas nama arwah bapa awak! Jual ubat lah tu!

Anonymous said...

yg pakai nama "Eversoris says:" tu binatang syaitan bercakap mcm manusia sebenarnya.....

Anonymous said...

Pi jahanamlah lu Eversoris.Klntan dah perintah lebih 20 tahun, x ada hudud pun .Knapa x tanya u punya tawkey Nik Ajis tu ?

Powered by Blogger.