Jan 14, 2011

KHALID GAGAP RASUAH RM1 JUTA SETIAP ADUN PAKATAN !!


MB Selangor, Khalid Gagap dikhabarkan akan memberi 'imbuhan' berjumlah RM 1 JUTA kepada setiap ADUN Pakatan di Negeri Selangor. Pemberian ini adalah sebagai tanda penghargaan kepada ADUN2 Pakatan kononnya sentiasa berfungsi dalam memastikan pengurusan Negeri lebih cekap dan efisyen. Bagaimana pula dengan ADUN2 BN? Jangan mimpilah. Khalid Gagap mendakwa tidak akan memberi kepada ADUN2 BN akan tetapi, diberikan kepada 'ADUN Angkat' yang ditubuhkan Kerajaan Negeri untuk setiap kawasan BN. Siap ada 'ADUN Angkat'. Adakah ADUN Angkat ini diikhtiraf dan layak menerima wang dari Kerajaan? Adil? Memang "adil". Nama parti pun Parti keADILan Rakyat.
Kerajaan Negerikan kaya raya. Buat apa simpan wang. Gunalah wang tersebut. Tersenyum lebar semua ADUN2 Pakatan. Teringat kata2 keramat Anwar Ibrahim satu ketika dahulu, "Yang Kaya Bertambah Kaya, Yang Miskin Papa Kedana". Ayat tersebut ditujukan bagi menghina pemimpin2 BN. Sekarang? Ayat tersebut berbalik semula ke pemimpin2 PKR dan sekutunya.

Kegiatan Pakatan mengaut hasil wang Kerajaan Negeri begitu terdesak sekali. Agaknya mereka sudah jangkakan bahawa PRU 13 mereka akan tewas. Maka inilah waktu paling sesuai untuk mengaut kekayaan. Apabila sudah tewas pada PRU 13, BN akan tanggung semuanya. Bijak.. Memang Bijak.

Inilah wang hasil "kejayaan" Pakatan menawan Selangor. Melayu CinDia tunggu pandangan dari ADUN Gombak Setia yang juga merupakan Exco Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali. Nada beliau sejak akhir2 ini sangat menarik. Uncle Hasan, kasi bongkar terus semua. Apa lagi hendak disimpan?Post by... Melayu CinDia

0 comments:

Powered by Blogger.