Jan 9, 2011

KES RAIS YATIM - ADUN SELISING YANG KANTOI !!

Alhamdulillah, akhirnya segala isu berkenaan fitnah terhadap Datuk Seri Dr. Rais Yatim akhirnya telah terjawab satu persatu. Tuduhan ini telah memakan diri kesemua yang terlibat dalam misi menjatuhkan beliau termasuklah Pembangkang. Namun ketika isu Rais Yatim hangat diperkatakan, ADUN Selising, YB. Saiful Bahrain dan PAS Kelantan khasnya dikatakan tersenyum lebar kerana isu zina yang didedahkan bekas orang kanan Nik Aziz kononnya 'mati' dek kerana isu Ahli Parlimen Jelebu tersebut. Akan tetapi, senyuman lebar ADUN PAS ini hanyalah sementara kerana dikatakan terkejut dengan pendedahan Otai2 Blogger ternyata mengejutkan beliau.Ini kerana PAS Kelantan sendiri sebenarnya mengakui, Rais Yatim bukanlah insan seperti yang dituduh kerana mereka amat mengenali keperibadian pemimpin ini semasa bersama Semangat 46 satu ketika dahulu. Akan tetapi, PAS Kelantan pada masa yang sama tidak sesekali akan membela Rais Yatim kerana ianya akan membunuh karier PAS itu sendiri.

Menurut sumber dari beberapa kumpulan pro Ulama' PAS Gombak, PAS Kelantan pada mulanya menjangkakan strategi memfitnah Rais Yatim berjaya menutup terus isu kes ADUN Selising ini. Namun, tindakan pantas OTAI2 BLOGGER Pro Kerajaan menyiasat dan membalas serangan tersebut telah menyebabkan ADUN Selising sendiri terkedu kerana beliau sehingga kini tidak membuktikan kesalahan beliau dan secara terbuka meminta pihak bertanggungjawab menyiasat perkara ini.

Dan apa yang lebih mengejutkan beliau, bekas pembantu rumah yang dikatakan dirogol Rais Yatim tampil menafikan dakwaan yang dilemparkan. PAS Kelantan semakin panik sehingga terpaksa melakukan sesuatu bagi mematikan isu ini sebelum penyiasatan susulan dibuat ke atas ADUN tersebut.

Malah Rais Yatim tidak sesekali melakukan ugutan2 melampau dengan mengupah beberapa gangster bagi menyerang mereka yang terlibat seperti yang dilakukan ADUN Selising terhadap bekas orang kanan Nik Aziz.

Apa yang menghairankan semua pihak, kenyataan Nik Aziz sendiri tidak menjawab persoalan samada YB. Saiful Bahrain benar2 melakukan maksiat tersebut. Beliau hanya memaki hamun blogger2 yang mendedahkan isu ini dan tidak sama sekali berkata TIDAK bagi menjawab isu ini.

Nadi Rakyat dikatakan akan meneruskan penyiasatan mengenai kes ini. Mereka mendakwa ianya bukan untuk memalukan mana2 pihak. Akan tetapi, ianya bertujuan untuk meegakkan kebenaran seterusnya membuktikan bahawa PAS bukan hanya menjadikan Islam sebagai alat senjata sokongan politik murahan, malah terbukti tidak mampu melahirkan pemimpin2 yang tinggi akhlak dan moral, seperti yang dituduh terhadap Pemimpin UMNO dan BN.

Semoga kebenaran akan terserlah.Post by... Melayu CinDia

6 comments:

Anonymous said...

Bagus stretegi yang bagus umpan bodoh dah dimakan oleh ikan bodoh dalam PAS dan PKR...totey basah bila nak buat kenyataan macam Rais Yatim

Hahn said...

Baru jadi exco belum pun menteri bedar dah samseng gitu.

Kalau jadi menteri, orang bangkang dalam parlimen pun boleh hilang nyawa kot.

Klik Di Sini said...

salam tuan.. terima kasih di atas kerjasama daripada pihak tuan...

saya budak baru blajar.. apae2 kekurangan tolongla tegur...

Anonymous said...

Adun selising kena jawab macam dsu Rais Yatim jawab dan nafi segala tuduhan terhadap nya tapi sampai sekarang satu ayat pun tak terkeluar dari mulut adun tsb jawab nya betul lah hang tibai bini org.

Anonymous said...

Hukum Syariah: orang yang menuduh kena bawa BUKTI dan SAKSI .....................

Telok Bakong said...

kot ye nak buat super impose bagi kasi real le bro..nampak sangat menipu..

Powered by Blogger.