Jan 22, 2011

KENYATAAN MCA MENGAKU HINA ISLAM ??

PRK DUN Tenang yang telahpun memulakan kempen bermula hari ini. Pelbagai strategi telah diatur dari kedua2 belah parti sebagai kubu kekuatan mereka walaupun hanya merebut satu kerusi DUN sahaja. Akan tetapi, PAS kini semakin berani bukan sahaja membuat serangan terbuka terhadap UMNO, malah MCA juga dijadikan salah satu strategi serangan bagi meraih undi simpati kaum Cina. Mereka telah menggunakan isu ini sebagai undi simpati terhadap pengundi Melayu.
Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam kenyataannya mendakwa mesej yang cuba dijelaskan pemimpin2 MCA adalah mengenai janji2 PAS yang sentiasa memutarbelit perjuangan mereka demi kepentingan peribadi.

Beliau juga tidak menghadapi sebarang masalah kerana beliau sendiri diberitahu oleh beberapa orang kanan parti itu bahawa MCA akan sentiasa memastikan Islam sentiasa dihormati.

Melayu CinDia ingin menasihatkan PAS agar menegur pemimpin2 DAP dan PKR terlebih dahulu. Di kalangan pemimpin2 DAP dilihat lebih agresif menghina maruah Islam dengan mengajuk ayat2 Al Qur'an sebagai kempen politik murahan mereka.


1 comments:

Anonymous said...

say pun tak tahu siapa yang sebenarnya melacurkan agama demi kepentingan politik?????sivaji the bosss..poodaaaaaaaahhhh

Powered by Blogger.