Jan 29, 2011

GOBALA AKAN SERTAI MIC SEMULA ??

Bekas naib presiden PKR, N Gobalakrishnan, yang juga ahli parlimen Padang Serai, hari ini mengumumkan melepaskan semua jawatannya di dalam parti itu. Pengumuman itu dibuatnya menerusi laman sosial twitter. Menurut Gobalakrishnan, beliau akan meneruskan kerja-kerjanya melalui sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang baru.
Setakat ini, tidak dapat dipastikan sama ada beliau juga bertindak keluar parti dan menjadi ahli parlimen Bebas. Lima ahli parlimen telah meninggalkan PKR sejak pilihan raya umum 2008 - Zahrain Mohd Hashim (Bayan Baru), Tan Tee Beng (Nibong Tebal), Mohsin Fadzil Samsuri (Bagan Serai), Zulkifli Nordin (Kulim-Bandar Bahru) dan Wee Choo Keong (Wangsa Maju).

Keputusan yang diambil Gobalakrishnan bukan sesuatu yang memeranjatkan kerana beliau dikataakn enggan menjawap surat tunjuk sebab PKR yang dikemukakan pada 4 Januari lalu.

Sebaliknya dalam jawapan angkuhnya di Twitter pada 21 Januari lalu, Gobalakrishnan berkata, "Kenapa mesti saya jawab surat tunjuk sebab? Ketua umum PKR, Anwar Ibrahim dan parti mesti jawap soalan saya dulu. Saya tak akan berhenti sehingga mereka jawab.”


Laporan Bernama

4 comments:

blogenstarz said...

Gobala ni dah tak ada guna didalam PKR.
keluar pkr pun sebab strajegi menjelang PRU13.
faham2 lan pariah sorang ni !

Anonymous said...

orang tua2 kita selalu berkata.."kalau jumpa ular dan kap lam ya nga...bunuh kap lam ya nga ni dulu,lepas tu baru bunuh ular"..betul ke?

Anonymous said...

elok la keluar cepat2 puak2 fanatik rasis & lidah biawak ni... dulu melayu zulkifli nordin, zaharain, ibrahim ali, .. sekarang ni.. india gobalakrisnan pulak.... dulu mati2 puja anwar, dah naik kelas sikit sebagai YB mula naik toncang.... sebenarnya dalam PKR atau PR amat tak sesuai sikap ultra rasis atau ekstremis puak wujud. itu sebab puak2 rasis & opportunis panas punggung dalam PKR/PR!.. elok sangatlah berambus awal2 lagi... sebelum PRU13...

Anonymous said...

puja sangat la anwar, skrg dah tahu sape sebenanya die..program keluar pkr beramai-ramai

Powered by Blogger.